10.1.08

Ψυχολογικά προβλήματα στους τραπεζίτες προκαλεί η κρίση στις χρηματαγορές

Η κρίση που διέρχονται σήμερα οι διεθνείς χρηματαγορές έχει προκαλέσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα σε πολλούς τραπεζίτες που εργάζονται στο Σίτι του Λονδίνου. Καταλαμβάνονται από στρες, αγωνία και κατάθλιψη και καταφεύγουν σε άμεση ιατρική βοήθεια. Τα πρόσθετα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι ταχυκαρδία, έντονος ιδρώτας και σπαστική κολίτιδα.
Ο διευθυντής της ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής "Κάπιο Ναιτνγκέιλ" επιβεβαίωσε ότι στους τελευταίους δώδεκα μήνες, η κλινική του δέχεται για θεραπεία πολλούς, νεαρούς κυρίως, τραπεζίτες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι εισαγωγές ασθενών κατά 50%. "Δεν υπάρχει αμφιβολία πρόσθεσε ο εν λόγω διευθυντής Μάρκ Μπιντλ, ότι τα άτομα που ζουν σε ένα περιβάλλον έντονου στρες καταλήγουν στην κατάσταση η οποία χρειάζεται τη θεραπεία που προσφέρουμε. Ο πολύς καφές και το ποτό και οι πολλές ώρες εργασίας συμβάλλουν στα ψυχολογικά προβλήματα".
Ο γνωστός ψυχίατρος Νίλ Μπρένερ, ο οποίος διευθύνει ψυχιατρική κλινική στην περιοχή του Σίτι, δήλωσε στην εφημερίδα του Λονδίνου Ιβνινγκ Στάνταρντ, ότι οι εισαγωγές ατόμων στην κλινική του αυξήθηκαν τελευταία κατά 30% και πρόσθεσε ότι η κρίση στην παγκόσμια οικονομία θα δημιουργήσει πολλούς ανέργους στο Σίτι του Λονδίνου και πολλούς ασθενείς με ψυχολογικά προβλήματα. Φυσικά οι επικεφαλής των οικονομικών οργανισμών στο Σίτι του Λονδίνου δεν μένουν απαθείς σε αυτή την κατάσταση, αλλά διαθέτουν περισσότερα ποσά για τους υπαλλήλους τους που χρειάζονται θεραπεία στα ψυχολογικά τους προβλήματα.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=422122

No comments: