25.1.08

Πέντε συστάσεις ”buy” από την Deutsche Bank

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ...

Σύσταση ”buy” περιλαμβάνει έκθεση της Deutsche Bank για πέντε μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης ελληνικούς τίτλους.Ο οίκος στην έκθεσή του με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου επαναδιατυπώνει σύσταση ”αγοράς” για τις Alapis (με τιμή-στόχο τα 3,5 ευρώ), Βωβός (25,6 ευρώ), Frigoglass (26,8 ευρώ), Φουρλής (26,5 ευρώ) και Intralot (16,4 ευρώ).
Αναλυτικότερα, για την Alapis ο οίκος αναφέρει ότι διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών για το 2008 στο 14, ενώ έχει ήδη εκπέμψει προς την αγορά ότι έχει δυνατότητα ανόδου 17% σε ό,τι αφορά τα EBITDA του τρέχοντος έτους. Με μετρητά της τάξης των 500 εκατ. ευρώ ”κληρονομιά” από το οικονομικό έτος η Alapis θεωρείται ότι βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να κεφαλαιοποιήσει οφέλη από εξαγορές. ”Δεν βλέπουμε τίποτα που να λείπει από την εξίσωση”, αναφέρει η Deutsche Bank.
Για τη Βωβός, η έκθεση επισημαίνει ότι διαθέτει ισχυρό ανεκτέλεστο επικείμενων projects το οποίο κατά την εκτίμησή της οδηγεί σε προ φόρων καθαρή αξία ενεργητικού πέραν των 25 ευρώ ανά μετοχή για τους επόμενους 12 μήνες. Κατά την εκτίμηση του οίκου, για μια εταιρία- leader της αγοράς το να προσφέρει 10% discount έναντι της ονομαστικής αξίας ενεργητικού αποτελεί ”ευκαιρία”.
Μη απαιτητική χαρακτηρίζει την τρέχουσα τιμή της Frigoglass η έκθεση, δεδομένης της απόδοσης των ταμειακών ροών που κυμαίνεται στο 6%. Η Frigoglass στον τομέα της παραγωγής ρευστού αποτελεί τον ”πρωταθλητή” της Deutsche Bank από τον κλάδο της ελληνικής μικρής - μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Η Φουρλής μπορεί να διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών ανά μετοχή 2008 στο 20, αλλά ”στην τιμή αυτή αγοράζεις IKEA” - έναν από τους μεγαλύτερους πωλητές στη λίστα του οίκου για τις εταιρίες λιανικής στην Ευρώπη και με σχετικά ελαστική κερδοφορία ακόμη και απέναντι στην προοπτική ύφεσης.
Με πολλαπλασιαστή κερδών ανά μετοχή για το 2008 χαμηλότερο του 10 διαπραγματεύεται η Intralot, ενώ όπως αναφέρει η Deutsche Bank στο νούμερο δεν περιλαμβάνεται η τουρκική συμφωνία η οποία θεωρείται ότι ”αξίζει” 4 ευρώ ανά μετοχή.

Αυτό βέβαια που είδα είναι ότι κρατήθηκαν...

No comments: