5.2.08

Θετικά

JUMBO: Ξεπέρασε τις προβλέψεις το εξάμηνο
o όμιλος Jumbo έκλεισε με αύξηση τζίρου και κερδών πάνω από τις προβλέψεις της διοίκησης (αύξηση 15%).
Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών στο πρώτο εξάμηνο της νέας οικονομικής χρήσης έκλεισε με άνοδο 17,4% και η κερδοφορία του ομίλου αναμένεται να αυξηθεί από 20% έως 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Ο όμιλος Jumbo συνεχίζει κανονικά την εκτέλεση του επενδυτικού του προγράμματος ύψους 150 εκατ. ευρώ με στόχο την κατάκτηση μεριδίου 38% στις κοινοτικές αγορές όπου δραστηριοποιείται. Ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν τα δύο νέα υπερκαταστήματα στην Αθήνα και στη Σόφια της Βουλγαρίας (τον Δεκέμβριο), αυξάνοντας το δίκτυό της σε 41 καταστήματα. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία 3 ακόμα υπερκαταστημάτων στην Ελλάδα έως τον Ιούνιο του 2009 και περαιτέρω διείσδυση στην αγορά της Βουλγαρίας με προσεκτικά και αργά αλλά σταθερά βήματα.
€19.70

Alapis: Στα 3,88€ ανεβάζει τον πήχη η M. Stanley
Η Morgan Stanley ”βλέπει” περιθώρια για ανοδική αναθεώρηση της κερδοφορίας, επισημαίνοντας την ελκυστική αποτίμηση της εταιρίας, τα ”αμυντικά” χαρακτηριστικά, τις κερδοφόρες δραστηριότητες αλλά και το περιθώριο ανόδου που φθάνει το 99%.
Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις η Morgan Stanley εκτιμά τον πολλαπλασιαστή της Alapis στο 22,1 για το 2007, στο 12,1 για το 2008 και στο 8,3 το 2009.Εξάλλου ο διεθνής οίκος διευρύνει τις τιμές – στόχους που θέτει για τη μετοχή, ανάλογα με το αισιόδοξο (bull) και το απαισιόδοξο (bear) σενάριο. Στην περίπτωση του αισιόδοξου σεναρίου, που περιλαμβάνει υψηλότερες εκτιμήσεις για το περιθώριο, η τιμή – στόχος τίθεται στα 5,19 ευρώ (περιθώριο ανόδου 166%), από 4,89 ευρώ πριν.Στην περίπτωση του απαισιόδοξου σεναρίου, που περιλαμβάνει περιορισμένες συνέργειες, η τιμή – στόχος τίθεται στα 1,66 ευρώ (περιθώριο πτώσης 15%), από 1,7 προηγουμένως.
€2.01

No comments: