11.3.08

ΗΠΑ: Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα τον Ιανουάριο

Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιανουάριο καθώς η τιμή του πετρελαίου σημείωσε νέο ρεκόρ, με την διέυρυνση ωστόσο να είναι μικρότερη των εκτιμήσεων καθώς οι εξαγωγές σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση τους τελευταίους έξι μήνες. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έφερε σήμερα στο φως της δημοσιότητας το υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το έλλειμμα διευρύνθηκε κατά 0,6% στα 58,2 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο μέγεθος του Δεκεμβρίου στα 57,86 δισ. δολάρια.
Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των μέσων εκτιμήσεων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του DowJonesNewswires, οι οποίοι ανέμεναν διαμόρφωση του ελλείμματος στα 59,75 δισ. δολάρια.
Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο αυξήθηκαν κατά 16% στα 148,23 δισ. δολάρια έναντι 145,86 δισ., ωθούμενες από την αποδυνάμωση του αμερικανικού νομίσματος και την ισχυρή ανάπτυξη των σημαντικότερων εμπορικών εταίρων.
Παράλληλα, αύξηση εμφάνισαν και οι εισαγωγές παρά την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ. Οι αγορές ξένων αγαθών και υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά 1,3% στα 206,43 δισ. δολάρια από 203.,72 δισ. δολάρια.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=465640

No comments: