19.3.08

Χειρότερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία για πληθωρισμό παραγωγού

Στα μάκρο της ημέρας, χειρότερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα στοιχεία για το δομικό δείκτη τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ, αν και ο ευρύτερος δείκτης κινήθηκε ανάλογα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, ο δείκτης τιμών παραγωγού εμφάνισε άνοδο 0,3% το Φεβρουάριο, κινούμενος ανάλογα με τις μέσες προβλέψεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.
Ωστόσο, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού -όπου δεν προσμετρώνται τρόφιμα και ενέργεια- εμφάνισε τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί από το Νοέμβριο του 2006. Συγκεκριμένα, σημείωσε αύξηση 0,5%, με την αγορά να αναμένει αύξηση κατά 0,2%.Σε ό,τι αφορά την αμερικανική στεγαστική αγορά, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Εμπορίου έδειξαν και νέα επιδείνωση των συνθηκών τον μήνα Φεβρουάριο, Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, ο αριθμός των ενάρξεων νέων κατοικιών σημείωσε και νέα πτώση 0,6% στις 1,065 εκατ. κατοικίες (στοιχεία προσαρμοσμένα στις εποχικές κυμάνσεις). Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν πτώση κατά 0,2% των ενάρξεων νέων κατοικιών.Ο αριθμός των αδειών ανέγερσης κατοικιών μειώθηκε κατά 7,8% τον Φεβρουάριο στις 978.000 (ετήσιος ρυθμός με στοιχεία προσαρμοσμένα στις εποχικές κυμάνσεις), στα χαμηλότερα επίπεδα από το φθινόπωρο του 1991. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τα τελευταία 13 χρόνια.
http://www.capital.gr/wall.asp?Details=470305

No comments: