4.3.08

X.A.: Γυρίσαμε στην εποχή… ”Μαγρίζου”

Σημεία των καιρών που ζούμε. Και αίσχος, ντροπή για μία χώρα που υποτίθεται ότι είναι ”ανεπτυγμένη”!
Το χρηματιστήριο αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του, σε μια περίοδο που οι αγορές βράζουν και οι ξένοι εύκολα μπορούν να στραφούν σε άλλες διεξόδους για να κάνουν τις συναλλαγές τους.
Έκλεισε για πρώτη φορά, αν η μνήμη δεν μας απατά, από την εποχή της περιβόητης υπόθεσης Μαγρίζου - ΔΕΛΤΑ, που επίσης το είχε αναγκάσει να διακόψει τις εργασίες του, για άλλους τότε λόγους.
Το πιο φοβερό στην υπόθεση είναι ότι η αιτία αφορά στην απεργία εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος, με την οποία η ΕΧΑΕ (κατά δήλωση του επικεφαλής της) έχει ΣΥΜΒΑΣΗ που προβλέπει την ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας, ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις.Κι όμως, η ηγεσία του ιδρύματος που είναι επιφορτισμένο με την εποπτεία ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας δεν φρόντισε να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις!
Απίστευτο κι όμως αληθινό!Ομοίως, οι εργαζόμενοί της έγραψαν τα πάντα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και αποφάσισαν ότι για χάρη των διεκδικήσεών τους ένας άλλος οργανισμός, με τον οποίο δεν έχουν κάτι να μοιράσουν, θα γίνει ρεζίλι διεθνώς!
Το άλλο θέμα, όμως, είναι τι έκανε η ίδια η κυβέρνηση για να προστατεύσει τον θεσμό από αυτό το ”χτύπημα κάτω από τη μέση”, όπως σωστά το χαρακτήρισε ο κ. Καπράλος.Η απάντηση είναι απλή: Δεν έκανε απολύτως τίποτα.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η ικανότητα της κυβέρνησης να… κυβερνήσει τίθεται υπό αμφισβήτηση. Εδώ όμως η κατάσταση είναι οφθαλμοφανής.
Ουδείς υπήρξε να προβλέψει, να αποτρέψει, να διαπραγματευτεί, να πιέσει, να πετύχει τέλος πάντων τη λειτουργία της επίσημης αγοράς της χώρας.”Ωχ αδελφέ! Κι άμα κλείσει για 1 - 2 μέρες η Σοφοκλέους τι έγινε;”.Κι έτσι βρεθήκαμε να περιμένουμε πότε θα γυρίσει ο… υπουργός, για να δει τους εργαζομένους της ΤτΕ!Με τις υγείες μας!
http://www.euro2day.gr/articles/152894/

1 comment:

Τdi said...

Ναδιρ φίλε μου..

ΥΓ.Τώρα η αισχατοσεναριολογία δεν φαντάζει και τόσο καταστροφολογική..