4.4.08

L. Brothers: Στα 400 δισ. $ οι συνολικές ζημιές

Οι απομειώσεις των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών τίτλων «δεν θα φτάσουν στα Ιμαλάια» και θα επιβραδυνθούν στο β’ και γ’ τρίμηνο της φετινής χρονιάς, εκτιμά η Lehman Brothers.
Οι χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε διαγραφές ενεργητικών περίπου 300 δισ. δολ. μέχρι σήμερα και πιθανότατα θα ανακοινωθούν επιπλέον 100 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του 2008, προβλέπει ο οίκος. Οι ενέσεις ρευστότητας περίπου 182 δισ. δολαρίων έχουν περιορίσει την επιδείνωση της κεφαλαιακής βάσης στον κλάδο, σημειώνει η ομάδα αναλυτών του οίκου με επικεφαλής τον Jack Malvey.
«Οι εκτιμήσεις που φτάνουν στα Ιμαλάια, από 600 δισ. δολ. μέχρι και στην κορυφή του Έβερστ στα 1,2 τρισ. δολ. ακούγονται πάρα πολύ απίθανες,» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.
Η εκτίμηση της Lehman είναι χαμηλότερη από εκείνη που έκανε η UBS τον Φεβρουάριο, όταν ανέφερε ότι πιθανότατα οι παγκόσμιες απομειώσεις και ζημίες πιθανόν να ανέλθουν στα 600 δισ. δολ. εξαιτίας του πιστωτικού κραχ που προκάλεσε η κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς subprime το καλοκαίρι. Οι τράπεζες προσπαθούν να συγκεντρώσουν νέα κεφάλαια, πουλώντας μονάδες και μετοχικά μερίδια ώστε να περιορίσουν την πιστωτική ασφυξία.
«Η κεφαλαιακή αποδόμηση στους χρηματοοικονομικούς οίκους έχει εν μέρει ισοσκελιστεί με τις νέες εισροές μετοχικών κεφαλαίων,» αναφέρει η ομάδα των αναλυτών. «Στα επόμενα τρίμηνα αναμένεται οι απομειώσεις να επιβραδύνονται.»
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/306511/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: