27.10.08

Σενάρια για ΑΜΚ σε Mitsubishi UFJ, Mizuho, Sumitomo Mitsui

Στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου προσανατολίζονται οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, Mitsubishi UFJ, Mizuho και Sumitomo Mitsui, προκειμένου να ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Nikkei [.N225] ”.
Όπως επισημαίνεται σε αυτό, η Mitsubishi UFJ Financial Group, πρώτη σε μέγεθος τράπεζα στη χώρα, προτίθεται να εκδώσει νέες μετοχές ύψους ενός τρισ. γιέν [JPY=X] (οκτώ δισ. ευρώ), με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητά της, η οποία υποχώρησε έπειτα από την εξαγορά του 21% της αμερικανικής τράπεζας Morgan Stanley
Το μεγαλύτερο τμήμα της αύξησης θα προορίζεται για τους θεσμικούς επενδυτές, κυρίως επενδυτικά κεφάλαια από την Ασία και τη Μέση Ανατολή, καθώς η Mitsubishi UFJ δεν τολμά να αποταθεί στο επενδυτικό κοινό εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής αναταραχής, τονίζει η Nikkei.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, άλλες δύο μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες, η Mizuho Financial Group κι η Sumitomo Mitsui Financial Group, ετοιμάζονται να λάβουν τα ίδια μέτρα. Οι τρεις τράπεζες διέψευσαν πάντως την είδηση.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/10/27/1582486.htm

No comments: