25.11.08

ΗΠΑ: Νέο σχέδιο χρηματοδότησης των καταναλωτών

Νέο σχέδιο για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς θα ανακοινώσουν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ και ο διοικητής της Federal Reserve χρησιμοποιώντας κεφάλαια από το κυβερνητικό πλάνο ύψους 700 δισ. δολ., σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν αυτήν τη προσπάθεια, όπως μετέδωσε στο Bloomberg News.
O υπουργός και η Fed θα χρηματοδοτήσουν νέα δάνεια που περιέχονται σε αξίες για πώληση προς τους επενδυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Ο υπουργός Χένρι Πόλσον ο οποίος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Ν. Υόρκη στις 10 π.μ., τοπική ώρα, είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι θέλει να τονώσει τον δανεισμό για τις αγορές αυτοκινήτων και τη φοίτηση στα κολέγια, μειώνοντας παράλληλα των κόστος των πιστωτικών καρτών.
Ο Πόλσον και ο πρόεδρος της Fed, Μπεν Μπερνάνκι διευρύνουν τις προσπάθειες διάσωσης μετά τη συμφωνία τους πριν από δύο ημέρες για την εγγύηση τοξικών στοιχείων ύψους 306 δισ. δολ. της Citigroup Inc. Περισσότερο από το ήμισυ των κεφαλαίων του πακέτου στήριξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ διατέθηκε στις τράπεζες της Wall Street και αυξάνεται η πίεση στο Κογκρέσο για να δοθεί βοήθεια στους μέσους Αμερικανούς.
Χθες ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών της Ν. Υόρκης, Τσαρλς Σάμερ, πρότεινε τη στήριξη των σκελών χρηματοδότησης των αυτοκινητοβιομηχανιών για δανεισμό.
Η εκπρόσωπος της Fed, Μισέλ Σμιθ, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
Αυτό θα είναι το δεύτερο πρόγραμμα δανεισμού της Fed μέσω του υπουργείου Οικονομίας.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/11/25/1596146.htm

No comments: