29.4.09

ΗΠΑ: Τουλάχιστον έξι τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια

Τουλάχιστον έξι από τις 19 μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια, όπως αποκαλύπτουν στο Bloomberg άτομα προσκείμενα στο θέμα. Οι πηγές αυτές επικαλούνται τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των κυβερνητικών «τεστ αντοχής».

Όπως αναφέρουν, αν και κάποιες τράπεζες πιθανόν να χρειαστούν νέες «ενέσεις» ρευστότητας από την κυβέρνηση, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων ενδεχομένως να προέλθει από τη μετατροπή προνομιούχων μετοχών σε κοινές. Η Φέντεραλ Ριζέρβ δέχεται αυτή τη στιγμή τις προσφυγές τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup και Bank of America οι οποίες χρειάζονται, σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερα κεφάλαια.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg στο δημοσίευμά του, προωθώντας τις μετατροπές μετοχών, αντί της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης, η αμερικανική κυβέρνηση θα επιτρέψει στις τράπεζες να βγουν μόνες τους από την κρίση χωρίς τη βοήθεια του κράτους.

Τα οριστικά αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» των αμερικανικών τραπεζών θα δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, ο υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, και άλλοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν για τους ελέγχους αυτούς.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/29/1658034.htm

No comments: