28.4.09

Deutsche Bank: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Στην κερδοφορία επέστρεψε το πρώτο τρίμηνο η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank διαψεύδοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών μετά την ανάκαμψη των πιστωτικών αγορών.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,19 δισ. ευρώ (1,55 δισ. δολ.) έναντι ζημιών 133 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της τράπεζας. Κατά μέσον όρο 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι η τράπεζα θα εμφάνιζε κέρδη 773 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Γιόζεφ Ακερμαν, συμφώνησε να επεκτείνει το συμβόλαιό του για άλλα τρία χρόνια, μετά την επιστροφή της τράπεζας στην κερδοφορία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Deutsche Bank. Η τράπεζα που εμφάνισε για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια ζημίες το 2008 είχε κέρδη από τις πωλήσεις-ρεκόρ εταιρικών ομολόγων και το ξεπάγωμα των αγορών πιστώσεων το πρώτο τρίμηνο.

Μέσα στο έτος οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν σημειώσει άνοδο 55%, έχοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των 65 ευρωπαϊκών τραπεζών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg μετά από υποχώρηση 69% των μετοχών της πέρυσι. Η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας ανέρχεται σε 26,9 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κέρδη που υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών ανακοίνωσαν το πρώτο τρίμηνο οι τράπεζες Credit Suisse Group, Goldman Sachs Group, Citigroup και JPMorgan Chase & Co.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/28/1657487.htm

No comments: