30.4.09

Σημάδια χαλάρωσης της ύφεσης στις ΗΠΑ διαπιστώνει η Fed

Σημάδια ότι η ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζει να υποχωρεί διαπιστώνει η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προειδοποιεί όμως ότι η οικονομία θα παραμείνει αδύναμη.
«Η οικονομία συνέχισε να συρρικνώνεται, αν και ο ρυθμός της συρρίκνωσης είναι κάπως βραδύτερος» ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα, υποδηλώνοντας ότι τα χειρότερα, από πλευράς απωλειών οικονομικής δραστηριότητας, ενδεχομένως να πέρασαν.
Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει ότι το αμερικανικό ΑΕΠ υποχώρησε 6,1% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο 2009, μετά από συρρίκνωση 6,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2008.
Όπως αναμενόταν η Fed διατήρησε αμετάβλητο το εύρος διακύμανσης του βασικού της παρεμβατικού επιτοκίου μεταξύ μηδέν και 0,25%, ενώ δεν υποχώρησε και στις πιέσεις για νέες τονωτικές ενέσεις προς την οικονομία.
Κατά την κεντρική τράπεζα, οι επιθετικές ενέργειες που προηγήθηκαν θα δείξουν σταδιακά αποτελέσματα. Εάν αυτό δεν συμβεί, όπως προσθέτει, η ίδια παραμένει ανοικτή στο να προχωρήσει σε περαιτέρω δράση.
Newsroom ΔΟΛ

No comments: