15.6.09

Alpha Bank: Ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από το δ’ τρίμηνο

Νέα κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία σηματοδοτεί η σημαντικά μικρότερη της αναμενόμενης μείωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ το Μάιο, σύμφωνα τους αναλυτές της Alpha Bank [ACBr.AT] .
Συγκεκριμένα, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας αποτελούν την πιο σημαντική ένδειξη έως τώρα για το ότι η πτωτική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί σημαντικά, με ορατό τώρα τον ορίζοντα σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο της Alpha Bank, το σπουδαιότερο είναι ότι, όχι μόνο επιβεβαιώθηκε η βελτίωση που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2009, αλλά ενισχύθηκε περαιτέρω το Μάιο και, μάλιστα, χωρίς τη συμβολή του Δημόσιου Τομέα.
Των ενθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση, είχαν προηγηθεί η σημαντική βελτίωση των δεικτών υπευθύνων προμηθειών (ISM), που συνεχίστηκε και το Μάιο του 2009, η βελτίωση των δεικτών καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η επιβράδυνση της πτωτικής πορείας των, οι πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της αγοράς ακινήτων κλπ.
Οι εξελίξεις αυτές, τονίζει η Alpha Bank, συμβάλλουν ώστε η ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ να τοποθετείται τώρα με μεγαλύτερη βεβαιότητα εντός του 2009, με αυξημένη την προοπτική για θετική αύξηση του ΑΕΠ ήδη από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

AKOMA KI AN ΣΥΜΒΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2011...

No comments: