23.7.10

Ντ. Σμιθ: Στη σωστή κατεύθυνση οι κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου

H ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα, υλοποιώντας όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος της τρόικας, μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, ανέφερε ο επόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ, καταθέτοντας ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, στο πλαίσιο επικύρωσης του διορισμού του.

Εξέφρασε ακόμη την πλήρη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στην ελληνική προσπάθεια και χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα βήματα που έχουν γίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Σμιθ, οι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου έχει ξεκαθαρίσει πως δεν εξετάζει το ενδεχόμενο πτώχευσης, ούτε επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Υπογράμμισε δε ότι ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα ενεργοποιηθεί για την προώθηση αμερικανικών επενδύσεων και την αύξηση του εμπορίου με την Ελλάδα.

Συνεχάρη ακόμη τις ελληνικές Αρχές για τις επιτυχίες τους στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας επισημαίνοντας τη σύλληψη μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο κ. Σμίθ χαιρέτισε την κινητικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού στα Βαλκάνια, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα υιοθετήσουν «την κοινά αποδεκτή λύση που θα προκύψει από αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Αναφέρθηκε, τέλος, στην προσέγγιση με την Τουρκία που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου, ενώ επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments: