23.11.10

Σήμερα η μάχη για το μνημόνιο στο ΣτΕ

Ακονίζουν τα ξίφη τους υπουργείο Οικονομικών, ΔΣΑ και άλλοι φορείς για τη συνταγματικότητα του μνημονίου η οποία κρίνεται στις 3 το μεσημέρι σε εμβόλιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι προσφεύγοντες (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΗΕΑ, συνταξιούχοι και οι άλλοι φορείς) εκφράζουν σε όλους τους τόνους τη δυσαρέσκειά τους για το περιεχόμενο της εισήγησης που θα γίνει στο δικαστήριο, και η οποία κρίνει ότι το μνημόνιο είναι συνταγματικό, αναγκαίο για τη διάσωση της χώρας, αλλά και κοινωνικά δίκαιο αφού αφενός τα δυσμενή μέτρα διαχέονται σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και αφετέρου οδηγούν στην εξυγίανση της οικονομίας.
Γι΄ αυτό και οι εισηγήτριες- σύμβουλοι επικρατείας Μαίρη Σαρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, θα ζητήσουν να απορριφθούν οι προσφυγές κατά του μνημονίου.
Από την πλευρά τους οι προσφεύγοντες θεωρούν πώς αν το δικαστήριο αχθεί σε τέτοια απόφαση, λειτουργεί επί της ουσίας ως «δεκανίκι» της κυβέρνησης σε «μέτρα εξόφθαλμα αντισυνταγματικά». Προαναγγέλλουν επίσης νομικές εκπλήξεις που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους εκπροσώπους τους δημοσίου, το οποίο εκπροσωπείτε από το υπουργείο Οικονομικών.



http://www.capital.gr/News.asp?id=1091883

No comments: