28.12.10

Ευρωζώνη: Άνοδος 0,7% του δείκτη leading indocators του Conference Board


Της Carolyn Henson

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)—Ένας σύνθετος δείκτης των leading indicators για την οικονομία της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε σε ποσοστό 0,7% το Νοέμβριο στις 114,3 μονάδες, μετά από αύξηση 0,3% τον Οκτώβριο, υποδηλώνοντας την συνεχιζόμενη επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας στο πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Conference Board.

Ωστόσο, η διεύρυνση των στοιχείων δεν είναι εκτεταμένη, σημείωσε το Conference Board.

Οι πτωτικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να κυριαρχούν στο outlook, ενώ οι προγραμματισμένες περικοπές του κρατικού προϋπολογισμού όλο και περισσότερο θα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη», τόνισε ο Jean-Claude Manini, επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη. «Η απόκλιση μεταξύ των leading indicators για τη Γερμανία και την Ισπανία αποτελεί περαιτέρω υπενθύμιση ότι η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών θα συνεχίσει να είναι άνιση».

Το Conference Board Leading Economic Index είναι ένα μη κερδοσκοπικό γκρουπ που ξεκίνησε να δημοσιεύει πληροφορίες για την οικονομία της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο του 2008.

Συναθροίζει οκτώ οικονομικούς δείκτες που μετρούν την δραστηριότητα στην Ευρωζώνη συνολικά, και όχι στα μεμονωμένα κράτη μέλη, ενώ μπορεί να δείξει σημεία καμπής του επιχειρηματικού κύκλου.

© Dow Jones Newswires

http://www.capital.gr/news.asp?id=1108044

No comments: