29.12.10

ΗΠΑ: Θεαματική αύξηση κατασχέσεων ακινήτων το γ΄ τρίμηνο

Άλμα σημείωσαν οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το γ΄ τρίμηνο καθώς η αμερικανική στεγαστική αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των αμερικανικών τραπεζικών αρχών.

Όπως αναφέρουν, ένας λόγος για την αύξηση στις κατασχέσεις είναι ότι οι τράπεζες "εξάντλησαν" τις επιλογές τους για να κρατήσουν ιδιοκτήτες που έχουν σταματήσει τις πληρωμές στα σπίτια τους μέσω προγραμμάτων τροποποίησης των δανείων.

Οι νέες κατασχέσεις αυξήθηκαν στις 382.000 το γ΄ τρίμηνο, σημειώνοντας άλμα 31,2% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και άνοδο 3,7% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρουν σε έκθεση τους το Office of the Comptroller of the Currency και το Office of Thrift Supervision.

Ο αριθμός των κατασχέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη έφτασε τις 1,2 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 4,5% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο και 10,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στην έκθεση σημειώνεται η μεγάλη υποχώρηση στον αριθμό των τροποποιήσεων των δανείων μέσω του προγράμματος Home Affordable Modification Program (HAMP) της κυβέρνησης Ομπάμα για την ανάσχεση των κατασχέσεων. Οι τροποποιήσεις δανείων μέσω του HAMP υποχώρησαν σχεδόν 46% το γ΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την έκθεση.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1109093

No comments: