24.12.10

Το trust των σκληρών κερδοσκόπων θα επιδιώξει το τελικό χτύπημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη – Η Lazard υλοποιεί την επιμήκυνση χρέους

Το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο στις αγορές.
Η κερκόπορτα στην Ελλάδα ήταν τα ομόλογα τα CDS τα παράγωγα των χρεογράφων όπως και στην Ευρώπη που ουσιαστικά αποσταθεροποίησαν την χώρα  και υποχρέωσαν την Ελλάδα να τεθεί εκτός αγορών.

Τα CDS και τα spreads θα συνεχίσουν να είναι η κερκοπορτα στην Ελλάδα και πλέον το μεγάλο σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ποιο ήταν το σχέδιο όχι η διάλυση της Ευρώπης όπως λανθασμένα υποστηρίζουν πολλοί ή η διάλυση του ευρώ ο βασικός στόχος ήταν η βίαιη μετεξέλιξη της αδρανοποιημένης Ευρώπης.
Το σχέδιο καταστρώθηκε περίτεχνα τα hedge funds ξεκίνησαν την βρώμικη δουλειά μαζί με τον απανταχού short την Goldman Sachs και άλλους αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους.
Tα hedge funds λειτούργησαν με κριτήρια κερδοσκοπικά αλλά στο τέλος φαίνεται ότι ευνοούν και τα σχέδια της Ευρώπης που θα ήθελε μια επανεκκίνηση στο σαθρό αναπτυξιακό της μοντέλο.
Η Ελλάδα ήταν εύκολος στόχος και για τον λόγο αυτό βγήκε γρήγορα εκτός παιχνιδιού.
Ωστόσο ουδείς διερεύνησε γιατί τα spreads και CDS δεν υποχώρησαν στην Ελλάδα.
Το βέβαιο είναι ότι θα αυξηθούν περαιτέρω και στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Ο σχεδιασμός έχει ένα στόχο αναδιάρθρωση μέσω επιμήκυνσης του χρέους την οποία θα υλοποιήσει η Lazard  και στο τέλος haircut.
Ας μην υπάρχουν αυταπάτες, επιμήκυνση χρέους θα υπάρξει στην Ελλάδα θα περάσει ένα διάστημα και θα διαπιστωθεί ότι δεν φθάνει και στο τέλος θα υπάρξει και haircut.
Τουλάχιστον αυτός φαίνεται ότι είναι ο στόχος του thrust των σκληρών κερδοσκόπων.
Το σχέδιο της βίαιης προσαρμογής στην Ευρώπη δεν έχει ολοκληρωθεί θα ολοκληρωθεί προσεχώς ότι βγουν εκτός Πορτογαλία και Ισπανία.
Πριν μήνες είχε παρουσιασθεί περίπου το ίδιο σχέδιο και φαινόταν εξωπραγματικό.
Tώρα όσο το τοπίο αρχίζει να καθαρίζει θα διαπιστωθεί όταν όλα ήταν προσχεδιασμένα όλα ήταν προμελετημένα.
Επίσης θα διαπιστωθεί ότι τα hedge funds κατά κάποιον ιδιαίτερο τρόπο τελικά βοήθησαν την Ελλάδα καθώς προκαλώντας με βίαιο τρόπο μια κοσμογονική αλλαγή στην χώρα στο τέλος θα βρεθεί η λύση σωτηρίας η συνολική επανεξέταση του χρέους.


www.bankingnews.gr

No comments: