18.12.10

Weber της ΕΚΤ: Δεν είναι λύση τα ευρωομόλογα

ΜΟΝΑΧΟ, Γερμανία (Dow Jones) – Η συνδυασμένη έκδοση ομολόγων από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ δεν θα επιλύσει τα προβλήματα χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank, Axel Weber.

Μιλώντας σε στελέχη τραπεζών, ο Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε ότι η ιδέα "θα πρέπει να εξεταστεί με κριτικό πνεύμα" καθώς η υπονοούμενη κοινή ευθύνη θα ακύρωνε στην πράξη την ατομική δημοσιονομική υπευθυνότητα και δεν θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη στα δημόσια οικονομικά.

Είπε ότι ένας πολύ καλύτερος τρόπος να ξεπεραστεί η υφιστάμενη κρίση είναι μέσω της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών σε συνδυασμό με πιο αποτελεσματικούς κανόνες για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας και ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων.

Τα σχόλια του Weber ακολουθούν την απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αργά χθες το βράδυ για τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων χρέους που θα αντικαταστήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) οι εγγυήσεις του οποίου θα λήξουν το 2013.

© Dow Jones Newswires

http://www.capital.gr/news.asp?id=1104757

Υποψήφιος για CEO της Deutsche Bank φέρεται να είναι ο Axel Weber

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (AFP)—Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Axel Weber θεωρείται πιθανός υποψήφιος να αναλάβει τα ηνία της Deutsche Bank AG – της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας – σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Manager Magazin.

Το περιοδικό δεν αποκαλύπτει τις πηγές του ωστόσο αναφέρει ότι ο Weber «εξετάζεται πολύ σοβαρά» από το διοικητικό συμβούλιο της Deutsche Bank το οποίο ψάχνει για κάποιον να αντικαταστήσει τον διευθύνων σύμβουλο Josef Ackermann, που αναμένεται να αποχωρήσει το 2013.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα το οποίο χαρακτηρίζει «φήμες».

Ο Weber, που είναι επικεφαλής της Bundesbank από τον Απρίλιο του 2004 και είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θεωρείται εξάλλου βασικός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Jean Claude Trichet στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ τον Οκτώβριο του 2011.

©Dow Jones Newswires

http://www.capital.gr/news.asp?id=1104775

No comments: