30.5.11

Σαμαράς: Συναινώ σε νέο μνημόνιο-Βέτο για φόρους

Πρότεινε στην κυβέρνηση να… σοβαρευτεί ώστε να αρχίσουν συζητήσεις για το πώς θα διορθωθεί η κατάσταση. Η πρόταση περιλαμβάνει δύο στάδια: Αρχικά, όπως είπε, «να συμφωνήσουμε μεταξύ μας. Σε δεύτερη φάση, αφού συμφωνήσουμε μεταξύ μας, να πάμε μαζί και να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο. Όχι τους τελικούς στόχους για τη μείωση του ελλείμματος, αλλά όλα τα ενδιάμεσα στάδια», σημείωσε.

Εμφανίστηκε έτοιμος να νομοθετήσει μαζί με την κυβέρνηση μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στις προτάσεις που διατύπωσε η Ν.Δ. στο πλαίσιο του «Ζάππειο 2». Μεταξύ αυτών η ρύθμιση για τα αυθαίρετα ακίνητα, μέτρα για τη φοροδιαφυγή και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε πάντως να ψηφίσει συνολικά το μεσοπρόθεσμο σχέδιο, αν η κυβέρνηση το φέρει ενιαίο στη Βουλή και δεν θέσει σε ψηφοφορία τα επιμέρους άρθρα. Τόνισε, μάλιστα, ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει στο θέμα των φόρων, τότε δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

Στην ομιλία του έδωσε και πάλι μεγάλη βαρύτητα στην ανάγκη να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Έφερε ως παράδειγμα την Ιρλανδία, που πέτυχε να διατηρήσει τους πολύ χαμηλούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις όταν καταρτιζόταν το δικό της μνημόνιο.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/641900/Article.aspx

No comments: