28.5.11

Αντίδραση Κομισιόν για την αποτυχία συναίνεσης

Tην απογοήτευσή της για το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα δεν κατάφεραν να συναινέσουν σχετικά με την οικονομική προσαρμογή εκφράζει η Κομισιόν
«Η Κομισιόν λυπάται για την αποτυχία των αρχηγών των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να πετύχουν συναίνεση σε ό,τι αφορά την οικονομική προσαρμογή με στόχο να ξεπεραστεί η κρίση χρέους», αναφέρει ο Ολι Ρεν σε ανακοίνωσή του.
«Η Κομισιόν αναμένει ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί διακομματική συμφωνία και υποστήριξη προς το πρόγραμμα Ε.Ε. - ΔΝΤ Πρέπει να υπάρξει σύντομα συμφωνία, ο χρόνος τελειώνει».
Σύμφωνα με το Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος».
«Το εύρος της πρόκλησης αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών», καταλήγει ο Ολι Ρεν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1981411

No comments: