30.5.11

ΧΑ: Βουτιά, οι χρηματιστές πήγαν...Σύνταγμα

Διακυμάνσεις και συνεχείς πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα καθώς κυριαρχεί η νευρικότητα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας και την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ακόμα και χρηματιστές βρέθηκαν στο Σύνταγμα αφήνοντας στην άκρη τις συναλλαγές όσο δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Στη σκιά δημοσιευμάτων για εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες και σεναριών για άσχημη έκθεση της τρόικας, που έσπευσε να διαψεύσει το υπουργείο Οικονομικών εκδίδοντας καθησυχαστική ανακοίνωση ότι η 5η δόση θα καταβληθεί.
Ο γενικός δείκτης με αρκετά μικρό τζίρο και νευρικότητα υποχωρεί 1,3% χάνοντας τις 1.250 μονάδες με τις τράπεζες να υποχωρούν πολύ περισσότερο 3,3%.
Η Alpha ασκούσε πιέσεις στον κλάδο μετά την ανακοίνωση σύγκλησης γενικής συνέλευσης στις 21 Ιουνίου με θέμα την δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων και την έκδοση ομολογιακού δανείου. H μετοχή υποχωρούσε 7,5%.
<b>ΧΑ: Βουτιά, οι χρηματιστές πήγαν...Σύνταγμα</b>
"Υπάρχει πίεση στην Alpha μετά την ανακοίνωση για τη γενική συνέλευση", σχολίασε ο Νίκος Γαλούσης, αναλυτής στην Κάππα Χρηματιστηριακή. "Σίγουρα είναι αρνητικό το κλίμα... γιατί ήλπιζαν σε μια συναίνεση, η οποία δεν επετεύχθη", συμπλήρωσε. "Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά όσον αφορά την πέμπτη δόση και την πορεία των πραγμάτων".
Η μετοχή της ΑΤΕ δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση στο ταμπλό και θα επανέλθει σε διαπραγμάτευση την Παρασκευή 3/6/2011 με προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης 3,90 ευρώ.
«Συνέχιση της υψηλής μεταβλητότητας σε επίπεδο δεικτοβαρών μετοχών» ανέμενε από το πρωί η Πήγασος ΑΧΕΠΥ, «καθώς οι πολιτικές εξελίξεις δεν έφεραν το επιθυμητό για την αγορά αποτέλεσμα, διατηρώντας το κλίμα αβεβαιότητας και αρνητικής φημολογίας σε όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου».
«Ωστόσο η πίεση που εκδηλώνεται έχει ωθήσει τις μετοχές σε υποτιμημένες ζώνες τιμών που δικαιολογούν μια προσωρινή αντίδραση έχοντας ήδη συμπληρώσει σε επίπεδο Γ. Δείκτη ένα σερί απωλειών 12% κατά τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες» συμπληρώνει η χρηματιστηριακή.
Η Πήγασος σημειώνει επίσης ότι αύριο ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων για το α' τρίμηνο του 2011, με τις 99 εταιρίες που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα να εμφανίζουν αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,3% και καθαρών κερδών 14,1%.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&pubid=111309358

No comments: