31.5.11

Στο διαδίκτυο στοιχεία απόδοσης των ΔΟΥ

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκαν από το ΥΠΟΙΚ ιστοσελίδες με αναλυτικά στοιχεία της απόδοσης των ΔΟΥ στο χειρισμό υποθέσεων που τους έχουν ανατεθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου.
Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα συγκεκριμένα μέσω του δεσμού http://www.gsis.gr/doyaudit/ και σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώνονται τακτικά. Οι υποθέσεις που αναφέρονται αφορούν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν εντοπιστεί μέσω διασταυρώσεων παραβατικής φορολογικής συμπεριφοράς και άλλων στοχευμένων δράσεων.
Οι πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων για κάθε ΔΟΥ τα στοιχεία της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, του τελευταίου δεκαημέρου, και το σύνολο από την 1-1-2011.
Όπως επισημαίνει στη σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο, η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων προάγει τη διαφάνεια στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καθώς επιτρέπει στους φορολογούμενους πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των διασταυρώσεων και άλλων ενεργειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, καθώς και την πορεία των εσόδων ανά ημέρα.

 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1983656

No comments: