1.6.11

Σοκ: Οι τιμές κατοικίας στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 100 ετών

Οι τιμές κατοικίας των ΗΠΑ ξεκίνησαν εδώ και μήνες τη δεύτερη μεγάλη πτώση τους αλλά πλέον έχουν καταγράψει νέο χαμηλό το οποίο πέρα από το ότι επιβεβαίωσε τη διπλή ύφεση στην αγορά κατοικίας, έσπασε και κάθε αρνητικό ρεκόρ πτώσης των τελευταίων 100 ετών.
Το δραματικό είναι πως η πτώση αυτή έχει επέλθει παρά τη στήριξη από τη FED η οποία έχει κοστίσει στο αμερικανικό κράτος περισσότερο από 1 τρις δολάρια και παρά τα δύο πακέτα στήριξης της οικονομίας.
Το σοκ στην αγορά κατοικίας είναι άνευ προηγουμένου και πολλές αναλύσεις υποδεικνύουν πως η πτώση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αντίθετα, αναλυτές βλέπουν περαιτέρω μείωση των τιμών κατοικίας πιθανώς και κατά 15% μέχρι να ξεκινήσει η σταθεροποίηση.

Αυτό σημαίνει πως έρχονται νέες ζημίες για τις τράπεζες και περισσότερος 'πόνος' για τους φορολογούμενους αλλά και τους δανειολήπτες. Επιπλέον, έρχονται περισσότερες κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές κατοικίας έχουν πλέον πέσει περισσότερο απ΄ότι στην περίοδο της Μεγάλης Αμερικανικής Ύφεσης.

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/8458-sok-oi-times-katoikias-stis-hpa-exoyn-katagrapsei-th-megalyterh-ptwsh-twn-teleytaiwn-100-etwn

_______________________________________

Δύο λόγια:

Δεν βλέπω κάποιο ΣΟΚ!
ΣΟΚ ήταν το ότι ανέβηκαν τόσο ψηλά για πρώτη φορά στην ιστορία...
Η πτώση ..ακολουθεί...

Η πτώση αναμένεται να διαρκέσει και φέτος σε ονομαστικές τιμές, σε πραγματικές τιμές ενδέχεται να διαρκέσει έως το ..2014!

υ.γ. ΣΟΚ θα είναι η εγχώρια μείωση των τιμών των ακινήτων, η οποία ΠΟΤΕ δεν είχε δει τέτοια μείωση ΟΥΤΕ σε ονομαστικούς όρους... σε πραγματικές τιμές είδε κάποια μείωση στα τέλη '80ς

No comments: