1.6.11

Ωρολογιακή βόμβα $50 δις του αμερικανικού ταχυδρομικού ταμιευτηρίου σκάει στις 30 Σεπτεμβρίου

Το αμερικανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο θα χάσει 6,4 δις δολάρια μέχρι το τέλος της λογιστικής χρόνιας του, δηλαδή στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011. Η αμερικανική κυβέρνηση τότε θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ του να αφήσει την υπηρεσία να πτωχεύσει εξαιτίας των τεράστιων υποχρεώσεων της σε συντάξεις ή να προβεί στη διάσωση της η οποία θα κοστίσει 50 δις δολάρια.
Η ωρολογιακή βόμβα είναι δεδομένο και όχι απλά πιθανό ότι θα σκάσει στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς το αμερικανικό ταχυδρομικό ταμιευτήριο αποτελεί έναν ζημιογόνο κρατικό οργανισμό με τεράστια ελλείμματα και διαρκώς μειούμενα έσοδα.
Το πιο προβληματικό, ωστόσο, είναι πως παρόμοιες ωρολογιακές βόμβες υπάρχουν πολλές ακόμη στις ΗΠΑ και η κυβέρνηση Ομπάμα θα πρέπει να είναι έτοιμη να συνεχίσει να τυπώνει δολάρια προκειμένου να απορροφήσει τις συνέπειες της έκρηξης τους. Όμως οι Ρεπουμπλικάνοι παίζουν το πολιτικό τους παιχνίδι και ασκούν μεγάλες πιέσεις για υιοθέτηση μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας προκειμένου να συμφωνήσουν στην αύξηση του ορίου του δημοσίου χρέους.
Έτσι τα προβλήματα για τον Ομπάμα γίνονται όλο και περισσότερα και συνάμα μεγαλύτερα αλλά και ακριβότερα.

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/8462-wrologiakh-bomba-50-dis-toy-amerikanikoy-taxydromikoy-tamieythrioy-skaei-stis-30-septembrioy

No comments: