24.6.11

Βέβαιος ο Σαρκοζί για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο νέο σχέδιο για την Ελλάδα

Ετοιμες είναι οι γαλλικές τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ευρωπαϊκού δανεισμού της Ελλάδας «σε βάση εθελοντική» διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στη συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου.
«Η απάντηση είναι 'ναι', αλλά δεν είναι μόνον οι τράπεζες, επίσης είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες και τούτο υπαγόταν στις διαπραγματεύσεις, που είχα κάνει με την ’νγκελα Μέρκελ» σημείωσε.
«Είχαμε πολλές συσκέψεις εργασίας, με τη συμμετοχή τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της Γαλλίας. Εξάλλου, είμαστε ενημερωμένοι για τις συσκέψεις που έγιναν σε όλη την ευρωζώνη με τους ίδιους συμμετέχοντες και στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της. Μπορώ να σας δηλώσω ότι, απ΄ αυτήν την πλευρά, ούτε έχουμε δυσκολία ούτε φοβόμαστε» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας διαβεβαίωσε πως «όσον αφορά τους όρους, θα επικοινωνήσουμε όταν έλθει η ώρα, υπάρχει όμως η βούληση να σωθεί το ευρώ, να εξασφαλιστεί η αλληλεγγύη στην ευρωζώνη, η οποία είναι πάρα πολύ δυνατή».
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου, η Γαλλία είναι η χώρα της ευρωζώνης που είναι περισσότερο εκτεθειμένη στα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα, όμως η έκθεση αυτή αφορά τις πιστώσεις του ιδιωτικού τομέα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2001743

__________________________________________

εάν κάποιος περίμενε ο γάλλος να στηρίξει περισσότερο το ευρώ ας περιμένει τον διάδοχό του
ο Σαρκο-ζεί έδωσε στην Άνγκελα την ώθηση που ζητούσαν οι ανωτέροι

No comments: