30.6.11

DJ: Συμφώνησαν οι γερμανικές τράπεζες στο σχέδιο για το ελληνικό χρέος

Σε συμφωνία για το σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους κατέληξαν σήμερα οι γερμανικές εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου και η κυβέρνηση Μέρκελ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones.
Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ο ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα προβεί σε μια σύντομη ανακοίνωση για την Ελλάδα.
Ο κ. Σόιμπλε είχε σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των γερμανικών χρηματοοικονομικών εταιρειών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2005616

Συμφωνία γερμανικών τραπεζών για εθελοντική επιμήκυνση ελληνικού χρέους
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, οι Γερμανοί τραπεζίτες φέρονται να ζήτησαν πρόσθετες εγγυήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχέδιο, λέει το Bloomberg.
Σε συμφωνία για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο εθελοντικής επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους κατέληξαν σήμερα οι μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται ξένα πρακτορεία (Bloomberg).
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, οι Γερμανοί τραπεζίτες φέρονται να ζήτησαν πρόσθετες εγγυήσεις προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχέδιο, ωστόσο ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες καθώς οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές, ενώ παράλληλα τα όποια σχέδια υπόκεινται σε αλλαγές.
Οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να γίνουν σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι ή απόγευμα οι τραπεζίτες με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου θα καθοριστεί και το ύψος του χρέους που επιμηκυνθεί και τους όρους με τους οποίους αυτό θα γίνει.
Τρισέ: Δεν συμμετέχει η ΕΚΤ
Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν συμμετέχει στις συζητήσεις επέκτασης των δεσμεύσεων ιδιωτών πιστωτών έναντι της Ελλάδας, που διεξάγονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
«Μιλάμε για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και όχι για τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα. Έχω ήδη πει ότι δεν προβλέπεται συμμετοχή μας στη διαδικασία αυτή», δήλωσε ο κ. Τρισέ απαντώντας σε ερώτημα μέλους της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στις αρχές Ιουνίου, ο κ. Τρισέ κατέστησε σαφές ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια «ανακύκλωση» του ελληνικού χρέους, μολονότι αυτή είναι μια επιλογή στην οποία διάκειται ευμενώς.
Αντίθετα, απορρίπτει κάθε πιθανή λύση που θα μπορούσε να εμφανιστεί ως στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας.
Σήμερα, ο κ. Τρισέ επανέλαβε ότι η ΕΚΤ στέκει αντίθετη σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα σε κάποιο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, παρά μόνο εθελοντικά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Bloomberg, ΑΠΕ-ΜΠE
 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/06/2011_396533

No comments: