4.11.11

Reuters: Συμφωνία για εποπτεία των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία - Ο Σαρκοζί εμπιστεύεται «την ισχυρή» ιταλική οικονομία

Σε συμφωνία για την εποπτεία της πορείας των οικονομικών μεταρρυθμίσεών της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ κατέληξε η Ιταλία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.
Συγκεκριμένα, θα παρακολουθείται η πρόοδος που σημειώνει η χώρα όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της στο ασφαλιστικό σύστημα, την απασχόληση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αξιοπιστία ως προς τους στόχους στην Ιταλία - ως προς την επίτευξή τους. Αποφασίσαμε να εμπλακεί το ΔΝΤ στην εποπτεία, χρησιμοποιώντας τη δική του μεθοδολογία και οι Ιταλοί λένε πως δεν έχουν πρόβλημα», ανέφερε η πηγή.
«Η Ιταλία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εποπτεία, ακόμα και με την εμπλοκή του ΔΝΤ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν και το ΔΝΤ θα συντάξουν και οι δύο εκθέσεις αναφορικά με την πρόοδο που σημειώνει η χώρα στην επίτευξη των στόχων της.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2085172

_________________________________________

Τι ατυχία να μην υπάρχει ενωμένη νότια ευρώπη...
και να αφήνουμε το Ναπολέωντα...

βλέπουμε, τι ακριβώς προσφέρει το πειραματόζωο
_________________________________________

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε σήμερα ότι «έχει εμπιστοσύνη» στην ιταλική οικονομία.
Επισήμανε παράλληλα ότι «με ενδιαφέρον έλαβε υπόψη» τα νέα μέτρα για την αντιμετώπισης της κρίσης, που η ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε επ' ευκαιρία της συνόδου κορυφής της G20.
«Θέλω να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στην οικονομία της Ιταλίας, μια από τις ισχυρότερες στον πλανήτη.
Είναι η τρίτη σε μέγεθος ευρωπαϊκή οικονομία, η έβδομη ή η όγδοη σε μέγεθος παγκοσμίως» επισήμανε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2085043

No comments: