28.2.12

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρηστικό μηχανισμό στο Μετρό - Την παραίτησή του υπέβαλε ο Χρ. Παπουτσής Θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε το Σάββατο μέσα σε συρμό του Μετρό στο σταθμό του Αιγάλεω, ανέλαβε η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» με τηλεφωνήματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Σκάι.
Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στους σταθμούς γύρω στις 15.00 και ισχυριζόμενος ότι είναι μέλος της οργάνωσης προειδοποίησε ότι τα χτυπήματα θα συνεχιστούν. Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν την αυθεντικότητα των τηλεφωνημάτων.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προκήρυξη για την ενέργεια, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2142737

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Παπουτσής είχε ενημερώσει τον κ. Παπαδήμο σε κατ'ιδίαν συνάντησή τους προ μερικών εβδομάδων για την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απόφαση η οποία θα είχε ως συνέπεια την άμεση παραίτησή του από την κυβέρνηση.
«Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμώ την άμεση ή έμμεση εμπλοκή του υπουργείου στην προεκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε την ενδεχόμενη πολιτική ή επικοινωνιακή εκμετάλλευση εις βάρος της Κυβέρνησης», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπουτσής.
Στην επιστολή του ο κ. Παπουτσής αναφέρει επιπλέον πως θεώρησε υποχρέωσή του να παραμείνει στην θέση του μέχρι την ολοκλήρωση των κρίσιμων αποφάσεων για την δανειακή σύμβαση και το PSI, προσθέτοντας ότι εξέφρασε την υποστήριξή του στην εθνική προσπάθεια για την διάσωση της χώρας, καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
«Επεσήμανα τις καθυστερήσεις και τις σκοπιμότητες που εκδηλώθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και τις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού κράτους, τις ανεπιτυχείς πολιτικές επιλογές και την υστέρηση που σημειώθηκε στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων», αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής, προσθέτοντας ότι επανειλημμένα επίσης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του «σε ορισμένα θέματα κρίσιμης σημασίας για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας».
Ο κ. Παπουτσής αναφέρει ότι υποστήριξε την ανάγκη επιτάχυνσης με κάθε τρόπο της αναπτυξιακής διαδικασίας, τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων καθώς και την αξία της συλλογικής διαπραγμάτευσης στην οικονομία και την αγορά εργασίας.
«Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων αυτών στο υπουργικό Συμβούλιο και με δεδομένο το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εσωτερικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από την Κυβέρνησή σας» αναφέρει.
Ο κ. Παπουτσής στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό εξήρε παράλληλα την προσφορά του υφυπουργού Μανώλη Όθωνα, των γενικών γραμματέων του υπουργείου των αρχηγών Αστυνομίας, Λιμενικού-Ακτοφυλακής και Πυροσβεστικής καθώς και του διοικητή της ΕΥΠ «οι οποίοι με προσήλωση στο καθήκον και υψηλό αίσθημα ευθύνης επιτέλεσαν το εξαιρετικής εθνικής σημασίας έργο που υλοποιήσαμε μέχρι σήμερα».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2142736

No comments: