28.2.12

Κατά της διενέργειας εκλογών «την επομένη του PSI» ο Φ. Σαχινίδης - Κατά των εκλογών τώρα τάσσεται ο Γ. Καρατζαφέρης

Την άποψη ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν «κάποια στιγμή αφού θα έχει δρομολογηθεί η εφαρμογή των αποφάσεων» στο πλαίσιο της υλοποίησης του οικονομικού προγράμματος, εκφράζει ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» σημείωνει πως «πρέπει να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις ώστε, όποτε κι αν γίνουν (σ.σ. οι εκλογές), να μη λειτουργήσουν εις βάρος του προγράμματος. Να μην αδρανήσει η δημόσια διοίκηση στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ... Αυτό που με φοβίζει είναι ότι, σε μία κρίσιμη περίοδο για την υλοποίηση του προγράμματος, θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Διότι θα προκηρυχθούν την ώρα που θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία νομοθέτησης και πάνω που θα πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίηση».
Απαντώντας στο ερώτημα αν έχει ωριμάσει στην κοινωνία η ιδέα μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ελλείψει αυτοδυναμίας απαντά: «Για να μπορέσει η χώρα να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά σε αυτήν την κρίση, απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση. Αρα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πρέπει με κάποιον τρόπο – που δεν μπορώ να προεξοφλήσω – να διασφαλίσουν ότι η χώρα θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των θεσμικών πιστωτών. Αν αυτό σημαίνει συνεργασία και μετά τις εκλογές, αυτό θα αποφασισθεί την επομένη των εκλογών». «Η εποχή των αυτοδυναμιών έχει παρέλθει» καταλήγει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2142580

Δεν φοβάμαι τη χρεοκοπία αλλά την κοινωνική έκρηξη δηλώνει ο Γ. Καρατζαφέρης στο Έθνος της Κυριακής ενώ τάσσεται κατά των εκλογών αυτή τη στιγμή, λέγοντας ότι «αν γίνουν τώρα θα είναι για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια κάποιων».
Χαρακτηρίζει άκομψο το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς αποδέχθηκε μέσα σε λίγες ημέρες από τη διαγραφή τους την προσχώρηση του κ. Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη.
Αναφέρεται στο παρελθόν του κ. Βορίδη, λέει ότι όταν εντάχθηκε στο ΛΑΟΣ έγιναν τα «προπλυσίματα» και προσθέτει «τα πλυσίματα δεν ξέρω αν έγιναν και η τελευταία πράξη και κάποια στιγμή άρχισε να μεταμορφώνεται από πατριώτη σε νεοφιλελεύθερο».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2142519

No comments: