19.5.12

ΕΚΤ: Μεγάλο πολιτικό λάθος το PSI

«Μεγάλο πολιτικό λάθος» χαρακτήρισε ο Χοσέ Μανουέλ Γκονζάλες Παραμό , μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ την απόφαση να διαγράψουν οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα ένα μέρος από το χρέος της Ελλάδας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Η πολιτική αυτή υιοθετήθηκε μετά από μια άτυπη συζήτηση της Γερμανίδας καγκελάριου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί πριν πλασαριστεί και στα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης.
Δήλωσε επίσης, «οι αποφάσεις στην Ευρωζώνη θα πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και να μην υπαγορεύονται από συγκεκριμένα εθνικά συμφέροντα», ενώ εκτίμησε ότι ο άσχημος συντονισμός σε πολιτικό επίπεδο οδήγησε στην επιδείνωση των προβλημάτων της Ευρωζώνης.
Αναφερόμενος στον τραπεζικό κλάδο ο κ. Γκονζάλες Παραμό δήλωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα ομοσπονδιακό ταμείο για τις διασώσεις τραπεζών και μια ομοσπονδιακά αρχή για την εξυγίανση των τραπεζών που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.
«Η νομισματική ένωση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς οικονομική ένωση», δήλωσε ο κ. Γκονζάλες Παραμό στο πλαίσιο ομιλίας του σε τραπεζίτες, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να τερματιστεί ο «φαύλος κύκλος» μεταξύ τραπεζικού και κρατικού χρέους.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112866001

__________________________________________________

κανείς από τις αγορές δεν είχε υπολογίσει ότι
1. θα χαριζόταν χρέος σε μια χώρα ΟΝΕ
2. η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες ΟΝΕ δεν θα ήταν αλληλέγγυες σε μια άλλη χώρα ΟΝΕ
3. η Γερμανία θα πίεζε τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς θεσμούς να χαριστεί χρέος

η ψύχραιμη σκέψη λέει ότι δεν υπάρχει στην ουσία ΟΝΕ, έχει διαλυθεί πριν καν ολοκληρωθεί, αποκαλείται Ένωση αλλά είναι "ότι πάρει ο καθένας"
επόμενο είναι οι αγορές να έχουν αρχίσει να ..τιμολογούν αναλόγως

υ.γ. είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να υπάρχει έλλειμμα τιμολόγησης των επιπτώσεων εξόδου μιας χώρας

No comments: