29.1.13

Το πρώτο μεγάλο ξένο θεσμικό fund μπήκε στο ΧΑ

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο, θεσμικό, fund, το οποίο έρχεται ξανά στην Ελλάδα, για να επενδύσει στην έως πρόσφατα παραπέουσα κεφαλαιαγορά της. Και ελπίζεται ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κίνητρο, για να προσελκύσει στο άμεσο μέλλον ως …δόλωμα και άλλα, με ανάλογο ύφος και περιεχόμενο.
Ο λόγος αφορά στο νορβηγικό κρατικό ταμείο Government Pension Fund, το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα παγκοσμίως και το οποίο θεωρείται ως προπομπός συνήθως των θεσμικών επενδυτών, όπου γης. Tο εν λόγω λοιπόν φέρεται να έκανε τα προηγούμενα 24ωρα αισθητή την παρουσία του στην χώρα μας, επενδύοντας κεφάλαια σε επιλεγμένες μετοχές του ΧΑ.
Από το ταμπλό προτιμήθηκαν κυρίως blue chips, όχι απαραιτήτως από το χώρο των τραπεζών, ο οποίος ακόμα ταλαιπωρείται εν όψει των αυξήσεων κεφαλαίου, που επίκεινται. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι αργά ή γρήγορα, κεφάλαια θα κατευθυνθούν και προς τα εκεί, αλλάζοντας τις ισορροπίες στην εγχώρια αγορά, μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=123483

3 comments:

BETTY said...

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τυχούσα αμετροέπεια αλλά το νορβηγικό fund δεν έμαθε από το ολλανδικό? Παράξενα πράγματα για τους μη επαίοντες. Μήπως να ξανατοποθετηθούμε και εμείς μπας και ισοφαρίσουμε τις περικοπές? Ποιός να ξέρει άραγε?

geokalp said...


εάν ψάξεις για το ποιόν του, θα εκπλαγείς
ξεκίνησε ως το συνταξιοδοτικό ταμείο των δασκάλων και τελικά έγινε όλων
βέβαια παίρνει έσοδα από τα πετρέλαια

όμως

αγόρασε κάτι όμορφα subprime και το τρίμηνο μέρισμα των συνταξιούχων εκεί έφτασε στο ..μηδέν...
ΤΟΟΟΣΟ καλοί επενδυτές!!!

BETTY said...

Ας τελειώσει και η οικονομία όπως την ξέραμε όπως και η ιστορια και ας μην παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων.