12.4.13

ΕΤΕ: Πρώτο βήμα με 500 εκατ. ευρώ!

Υποσχέσεις για ένα ποσό της τάξης του μισού δισ. ευρώ εμφανίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να έχει εξασφαλίσει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στον αγώνα δρόμου για να πετύχει ιδιωτική συμμετοχή 780 εκατ. ευρώ στην επικείμενη ΑΜΚ.

Διοικητικοί παράγοντες της τράπεζας -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- ενημέρωσαν το στελεχιακό δυναμικό της τράπεζας προτρέποντας σε μία εκστρατεία συγκέντρωσης μέσω του δικτύου του εναπομείναντος ποσού.

Σε σχετική ερώτηση του Capital.gr αρμόδια διοικητικά στελέχη της τράπεζας άφησαν να εννοηθεί ότι η προσπάθεια μέχρι στιγμής και παρά τον ελάχιστο χρόνο που απομένει, δείχνει ότι μπορεί να στεφθεί από επιτυχία.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζεται αρμοδίως, έχουν συγκεντρωθεί «υποσχέσεις» συμμετοχής που κινούνται στα 500 εκατ. ευρώ και μένουν να συγκεντρωθούν άλλα 280 εκατ. ευρώ. Το εγχείρημα θεωρείται ως εξαιρετικά δύσκολο αλλά όχι αδύνατο δεδομένου ότι «έχουν ήδη διανυθεί τα δύο τρίτα του δρόμου μέχρι την κάλυψη του απαιτούμενου ποσού» που θα καλύψει το 10% της ΑΜΚ και θα μπορούσε έτσι να διασφαλίσει την αυτονομία της τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Βέβαια, όπως παρατηρούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, ακόμα και στην περίπτωση που θα συγκεντρωθεί σε μία πρόταση ιδιωτική συμμετοχή που θα ξεπερνά τα απαιτούμενα 780 εκατ. ευρώ πρέπει αυτή να γίνει αποδεκτή από την τρόικα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Εθνική εμφανίζεται αποφασισμένη να υποστηρίξει τις επόμενες εβδομάδες με έμφαση την συμπλήρωση του ποσού μέσα από το δίκτυό της το οποίο πρόκειται να κινητοποιηθεί στο ελάχιστον χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι αρμόδιες αρχές είναι ενήμερες για την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1772315

No comments: