15.4.13

Η συμφωνία με την τρόικα ευνοεί το Χρηματιστήριο

Ώθηση από ξένους οίκους και χρηματιστηριακές φέρνει το κλείσιμο της συμφωνίας με την Τρόικα. Παρά το γεγονός ότι, στις τράπεζες το τοπίο παραμένει θολό με Εθνική – Eurobank να παλεύουν για τους ιδιώτες, οι ξένοι οίκοι φαίνεται να προεξοφλούν κινήσεις στις κατασκευές – όπου σήμερα παρατηρούνται μαζικές αγορές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου, μέσα στις πρώτες δέκα εταιρείες βρίσκονται η Cheuvraux, η UBS, η Citigroup, η Deutche Bank και η Credit Suisse. Όλοι αυτοί οι ξένοι οίκοι συμμετείχαν και στην άνοδο των τραπεζικών μετοχών το προηγούμενο διάστημα, ενώ από σήμερα επεκτάθηκαν και σε μετοχές κατασκευαστικών. Εκτός  από τους παραπάνω οίκους και τα funds τα οποία εκπροσωπούν, μεγάλο μερίδιο έχουν και ελληνικές χρηματιστηριακές οι οποίες διαθέτουν ξένους πελάτες ( Euroxx, Eurobank ). Το κλείσιμο, όμως,  της συμφωνίας με την Τροϊκα φέρνει άνοδο και προσδοκίες τόσο σε μη τραπεζικές μετοχές, όσο και σε ορισμένες τράπεζες που φαίνεται να εξασφαλίζουν την συμμετοχή του 10%.
Σε άνοδο οι κατασκευαστικές εταιρείες  με προσδοκίες και μαζικές αγορές  
Σε άνοδο οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την Τρόικα. Οι προσδοκίες των επενδυτών είναι ότι, μετά την εξασφάλιση της νέας δόσης θα ξεκινήσουν κάποια έργα του ελληνικού δημοσίου, ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας. Ταυτόχρονα, οι αυξήσεις κεφαλαίου σε δυο τράπεζες θεωρείται ότι, δώσουν την ευκαιρία για μερική χρηματοδότηση των έργων. Και όπως φαίνεται από τις κινήσεις η εφόρμηση των επενδυτών είναι μαζική προεξοφλώντας κέρδη. Άνοδο μέχρι και 8% για την Ελλάκτωρ, μετοχή η οποία ηγείται των κερδών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Με άνοδο μέχρι και 9,77% η Ιντρακατ και 10% ο Αβαξ. Με κέρδη μέχρι και 1,61% η Τέρνα Ενεργειακή.

http://www.newmoney.gr/article/8883/i-symfonia-me-tin-troika-eynoei-hrimatistirio

No comments: