1.4.13

Γ. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" στα έσοδα -ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σφαγιάζει εκ νέου τον κατώτερο μισθό - Σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας ο Κυρ. Μητσοτάκης

 Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, ενόψει και της άφιξης της τρόικας. Σε συνάντηση του Α. Σαμαρά με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των συγχωνεύσεων, αλλά και των ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, ενώ το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

http://www.express.gr/news/finance/699269oz_20130329699269.php3

Η κυβέρνηση σφαγιάζει εκ νέου τον κατώτερο μισθό καταργώντας το επίδομα γάμου και προωθώντας σταδιακά τη μείωση του στα 150 ευρώ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.
«Η κυβέρνηση σφαγιάζει ακόμα περισσότερο τον ήδη μειωμένο από 28-2-2012 κατώτερο μισθό με την κατάργηση από την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Απριλίου, του επιδόματος γάμου, ύψους 10%, για τους 500.000 εργαζόμενους που αμείβονται με αυτόν», αναφέρει ο βουλευτής.
Ταυτόχρονα, προσθέτει, από αυτή την ημερομηνία, ουσιαστικά καταργείται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με την οποία καθοριζόταν ο κατώτερος μισθός, ο οποίος πλέον θα καθορίζεται με αποφάσεις του εκάστοτε υπουργού Εργασίας.
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, από  την 1η Απρίλη, ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας θα μπορεί να μειώνει τον κατώτερο μισθό, οποτεδήποτε, μονομερώς και ανεξέλεγκτα με στόχο να τον φτάσει, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις από το μνημόνιο 2, στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης δηλαδή στα 150 ευρώ μηνιαίως.
Συνεχίζοντας υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ήδη ετοιμάζει να εξαγγείλει προγράμματα απασχόλησης με μισθούς 470 και 430 ευρώ το μήνα δηλαδή 20-30% μειωμένο από τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό.
http://www.naftemporiki.gr/story/633414


Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ fm, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως πρέπει να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο Δημόσιο. «Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα κόκκινα δάνεια».  Μάλιστα τόνισε ότι «σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».
Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει πως ο βουλευτής της ΝΔ σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο, της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα.
«Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή αστοχία έρχεται να διορθωθεί από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα», επισημαίνει.
Καταλήγοντας σημειώνει, ότι ένας «μονόδρομος» υπάρχει και αυτός δεν είναι του μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης

http://www.naftemporiki.gr/story/633425

______________________________________________

μην πιστεύετε τίποτα
ούτε οι μισθοί θα μειωθούν ούτε θα υπάρξουν απολύσεις


No comments: