15.6.15

Σημείωμα: οι περικοπές των συντάξεων δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή κατάρρευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ ελλ. κυβέρνησης και θεσμών επισημαίνεται ότι οφείλεται κυρίως σε εμμονές (θεσμών) για μειώσεις συντάξεων και εμμονές (ελλ. κυβέρνησης) για μη-μειώση συντάξεων.

Γιατί οι δανειστές ...σκάλωσαν με το ασφαλιστικό 
Μαξίμου: Το ΔΝΤ ζητά 3,6 δισ. από ΦΠΑ - συντάξεις 
"Βρήκαμε ισοδύναμα και τα αρνήθηκαν", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς

Ας γραφτούν δύο-τρία ιστορικά.
Το ΠΑΣΟΚ έβαλε τις βάσεις για τη διάλυση της δική του πελατείας (το 75% της κοινωνίας), όλων αλλά κυρίως του δημοσίου. Έφτασε να ψηφίσει νόμους που ο δάσκαλος με 3-5 χρόνια στη δουλειά να παίρνει €800... και άλλος - του λυκείου όμως - με 20 χρόνια πάλι €800.
Η Νέα Δημοκρατία διέλυσε κυριολεκτικά τη δική της πελατεία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους κατέχουν ακίνητη περιουσία.
Τώρα είμαστε στη πλευρά των συντάξεων - ο ΦΠΑ είναι για όλους αλλά υπάρχουν και νέου τύπου φόροι.

Πίσω, στον Φεβρ.2015, κάτω από το βαρύγδουπο τίτλο "Οι συνταξιούχοι έδωσαν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ", κοιτώντας πιο προσεκτικά διαβάζουμε ότι η ΝΔ ..κέρδισε στους συνταξιούχους, αν μάλιστα προσθέσουμε και το ΠΑΣΟΚ τότε έχουμε 44-32%. Ομοίως, 38-29% χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στους αγρότες. Για την ιστορία, ΝΔ+ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ "έληξε" 41-33% στις ..νοικοκυρές. Εντάξει, σε όλα τα άλλα κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς, οι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι θα κερδίσουν τους συνταξιούχους (και τους αγρότες) στις επόμενες εκλογές - όταν αυτές γίνουν...

Αλλά, για στάσου! Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να μετακυλίσει τα βάρη της διαπραγμάτευσης σε κοινωνικές ομάδες που ΔΕΝ τον ψηφίζουν όσο άλλες; Και δεν θέλει να το κάνει; Εντάξει, πρόκειται για παράνοια...

Υ.Γ.
Επόμενα ποστ:
Πόσο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ σύνταξη εισπράτουν οι συνταξιούχοι σε σχέση με τα χρήματα που "τους έχουν κρατήσει" και ΠΟΣΟ ΑΔΙΚΑ έχει κατανεμηθεί το κονδύλι των συντάξεων

Γιούνκερ: Γελοίο αίτημα η μείωση των συντάξεων μπροστά στο Grexit

LOL GREECE: Περί ταμείων και συντάξεων: από ένα απλό infographic στο κοινωνικό παρακράτος

Λίγο οι συντεχνίες, λίγο το δημογραφικό, τελικά το ελληνικό κοινωνικό κράτος έφτασε να λειτουργεί (υπό την έννοια της άμβλυνσης της φτώχειας και των ανισοτήτων) μόνο για τους συνταξιούχους.

No comments: