Εντάξει, έγραψα ότι η Ελλάδα είναι μάλλον τριτοκοσμική χώρα αλλά ας δούμε μια στιγμή τι κάνουν οι δυτικές ανεπτυγμένες χώρες όταν – έστω και καθυστερημένα – αντιλαμβάνονται το πρόβλημα.
Μιλάμε για την Ιταλία βέβαια, μια χώρα που δεν θα έπρεπε να είναι τόσο μπροστά σε επίπεδο, νοοτροπία και πράξεις από την χώρα μας – una fatsa una raca λεμε.
Δεν έχει σημασία το είδος του προβλήματος μόνο, πιο σημαντική είναι πολλές φορές η μορφή της αντιμετώπισής του, η έκταση των μέτρων και η χρονική στιγμή.
ΙΤΑΛΙΑ (μακαρονάδες-Berlusconi-έχασαν το '40 στην Αλβανία)
ΠΡΟΒΛΗΜΑ: νεκρός αστυνομικός (κρατικός υπάλληλος) από βιαιότητες οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: την επόμενη μέρα απόφαση για “λουκέτο” στο πρωτάθλημα επ’ αορίστου
ΚΟΣΤΟΣ: Η ζημιά υπολογίζεται σε εκ. Ευρώ
ΩΦΕΛΟΣ: Συνειδητοποίηση ότι οι νόμοι, το κράτος και προπάντων η βούλησή του είναι πάνω απ' όλα. Χιλιάδες στην κηδεία του άτυχου.
http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=776041&lngDtrID=246
Τελικές αποφάσεις:http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=777449&lngDtrID=246
ΕΛΛΑΔΑ (οι καλύτεροι του πλανήτη-οι πιο καθαροί-ακομπλεξάριστος λαός)
ΠΡΟΒΛΗΜΑ: νεκρός (πολίτης) από βιαιότητες οπαδών σε ποδοσφαιρικό αγώνα - πάμπολες φορές, π.χ. Μπλιόνας(1986) – πιτσιρίκος σε ΑΕΚ-Ολυμπιακός (1999) κλπ.
(δυστυχώς δεν έχω να σας δείξω το βιντεάκι από κινητό με το "τρέξιμο" βαζέλων από γάβρους πριν μερικούς μήνες, εκεί δεν είχαμε νεκρό να θρηνήσουμε)
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: δεν ιδρώνει κανενός αυτί
ΚΟΣΤΟΣ: Η ζημιά υπολογίζεται από την πτώση του αριθμού των θεατών αλλά τα εισιτήρια δεν προσφέρουν κι ιδιαίτερα έσοδα στις ομάδες… αμελητέο
ΩΦΕΛΟΣ(εκτός από ψήφους): άριστο πεδίο δράσης για την εκτόνωση μέρους της νεολαίας μας αλλά και την εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας
Που είναι η επενδυτική ευκαιρία;
Ρωτήστε τον Βαγγέλη τον Μυτιληναίο, που όταν έφυγε από το ποδόσφαιρο απογείωσε τις εταιρείες του, για να μην πούμε για τον Μελισσανίδη που έφτασε να βάλει την AEGEAN του στο NYSE πριν μερικές εβδομάδες...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment