1.4.13

Η Fed δημιουργεί μεγάλη "φούσκα" στις ΗΠΑ

Η αμερικανική οικονομία είναι μια φούσκα την οποία διογκώνει το «ψεύτικο χρήμα» της Federal Reserve και η οποία θα σκάσει μέσα σε λίγα χρόνια, δήλωσε ο Ντέιβιντ Στόκμαν, ο οποίος είχε διατελέσει υπεύθυνος προϋπολογισμού της κυβέρνησης Ρόναλντ Ρήγκαν.

Ο κ. Στόκμαν έγραψε σε άρθρο του στους New York Times ότι η πολιτική χαλάρωση που επιβάλλει η κεντρική τράπεζα μετά την πιστωτική κρίση, έχει πλημμυρήσει τα χρηματιστήρια με ρευστό, μολονότι η «πραγματική» οικονομία παραμένει αδύναμη. Ο συνδυασμός αυτός «δεν είναι βιώσιμος,» γράφει.

«Όταν σκάσει η φούσκα, δεν θα υπάρξει νέος κύκλος διασώσεων όπως εκείνες που έγιναν στις τράπεζες το 2008,» αναφέρει ο κ. Στόκμαν, που έχει διατελέσει και υψηλόβαθμο στέλεχος της Blackstone Group. «Αντίθετα, η Αμερική θα διολισθήσει σε μια εποχή δριμείας λιτότητας και άγριας πολιτικής διαμάχης, που θα εξαφανίσει ακόμη και τα σημερινά απομεινάρια οικονομικής ανάπτυξης.»

Ο 66χρονος κ. Στόκμαν είναι συγγραφέας του βιβλίου “The Great Deformation: The Corruption of Capitalism in America” που θα εκδοθεί αύριο στην αμερικανική αγορά.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/767996/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: