30.4.13

Η οικονομική κρίση προκλήθηκε από την κατάχρηση κοκαΐνης από τραπεζίτες

Η χρηματοπιστωτική κρίση προκλήθηκε εξαιτίας του ότι ένας μεγάλος αριθμός τραπεζιτών έκανε χρήση κοκαΐνης, ενός ναρκωτικού που ευνοεί την ανάληψη υπερβολικού ρίσκου, όπως δήλωσε ο πρώην σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα ναρκωτικών, καθηγητής Ντέβιντ Νατ.
«Οι τραπεζίτες χρησιμοποιούν κοκαΐνη και μας έφεραν σε αυτήν την τραγική κατάσταση», είπε σε συνέντευξή του στους Sunday Times.
Όπως υπογράμμισε, η ουσία δίνει υπερβολική αυτοπεποίθηση στους χρήστες, με αποτέλεσμα να αναλαμβάνουν περισσότερα ρίσκα. Όπως είπε, η κοκαΐνη είναι το «τέλειο» ναρκωτικό «για τη νοοτροπία της έξαψης [...] και του περισσότερο και περισσότερο και περισσότερο», που χαρακτηρίζει τους τραπεζίτες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής κάνει αμφιλεγόμενα σχόλια. Το 2009 απομακρύνθηκε από τη θέση του πλέον υψηλόβαθμου συμβούλου της κυβέρνησης της Βρετανίας σε θέματα ναρκωτικών, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία υποστήριζε ότι «δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά» στις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει η ιππασία και η χρήση του ναρκωτικού «έκσταση».
Έχει επίσης υποστηρίξει ότι το «έκσταση» και το LSD είναι λιγότερο επικίνδυνα από το αλκοόλ, διαμαρτυρόμενος για τον «τεχνητό» διαχωρισμό μεταξύ οινοπνεύματος και τσιγάρου από τη μία, και παράνομων ναρκωτικών ουσιών από την άλλη.

http://www.naftemporiki.gr/story/646802

No comments: