29.4.13

Συνεχίζει πάνω από το ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας στο θετικό κλίμα που ακολουθεί τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες και ενώ η έκθεση για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα αποδείχθηκε καλύτερη των εκτιμήσεων.

Ο δείκτης S&P 500 με κέρδη 0,7% σκαρφαλώνει στις 1.594 μονάδες ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ κλεισίματος στις 1.593,37.

Οι αμερικανικοί δείκτες προέρχονται από μια ανοδική εβδομάδα αν και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 3,2% σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε σήμερα στα κρίσιμα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες –βασικό τροφοδότη του αμερικανικού ΑΕΠ– και το προσωπικό εισόδημα.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για μηδενική μεταβολή σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ανάλογη αύξηση σημείωσε και το προσωπικό εισόδημα, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο 0,4%.

Τέλος, το ποσοστό αποταμίευσης επί του διαθέσιμου εισοδήματος διατηρήθηκε στο 2,7%.


http://www.capital.gr/Wall.asp?id=1785409

No comments: