27.4.13

Δύο οι ενδιαφερόμενοι για το ιπποδρομιακό στοίχημα



Δύο επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση – για διάστημα 20ετίας - του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, το οποίο κατείχε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr., η Intralot εμφανίζεται να έχει συμπράξει με αργεντίνικο όμιλο διεξαγωγής ιπποδρομιών για την διεκδίκηση της άδειας του ΟΔΙΕ, έχοντας ως αντίπαλο την νοτιοαφρικανική Phumelela η οποία κατέρχεται στο διαγωνισμό συμμαχώντας τη γαλλική PMU. H Αvenir που αρχικά εμφανιζόταν ως ενδιαφερόμενη, δεν μετείχε στη διαδικασία.

Η Phumelela Gaming & Leisure διαχειρίζεται το ιπποδρομιακό στοίχημα στη Ν. Αφρική και διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πρακτορείων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας αλλά και δραστηριότητα σε on-line στοιχηματισμό. Λειτουργεί εννέα στίβους και μεταδίδει ιπποδρομίες σε 23 χώρες, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών.

H γαλλική PMU (οι ιπποδρομίες που διοργανώνει μεταδίδονται και από τον ΟΔΙΕ και συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του) αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ευρώπη, με τζίρο που πέρυσι ξεπέρασε τα 10,2 δις. ευρώ.

Η Intralot αποτελεί τεχνολογικό συνεργάτη του ΟΔΙΕ έχοντας αναλάβει τη λειτουργία και υποστήριξη τόσο του Συστήματος Ιπποδρομιακού Στοιχηματισμού, όσο και του Συστήματος Διοικητικής Υποστήριξης για τις ιπποδρομίες.

Σημειώνεται πως πέραν της άδειας για το ιπποδρομιακό στοίχημα, ο ΟΔΙΕ διαθέτει δίκτυο 453 πρακτορείων, από τα οποία 380 είναι κοινά με τον ΟΠΑΠ, κάτι που επιτρέπει τη λειτουργία και VLTs σε αυτά.

Σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρει πως ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από διεθνείς και εγχώριους επενδυτικούς ομίλους και για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 7 επενδυτικά σχήματα.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις στους 2 διαγωνισμούς, που έληξε σήμερα η προθεσμία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση των διαγωνισμών.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1784248

No comments: