19.2.13

Η ευρωζώνη να διδαχτεί από την Ανατολική Γερμανία

Οι ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη μπορούν να διδαχθούν από την εμπειρία της Ανατολικής Γερμανίας και την οικονομική αναμόρφωση που ακολούθησε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ομιλία της σε εκπροσώπους των εμπορικών επιμελητηρίων της γερμανικής περιφέρειας, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως το παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας την έχει διδάξει πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πέραν των μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας μιας περιοχής.

«Όταν γίναμε μέρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έπρεπε να πραγματοποιήσουμε μαζικές μεταρρυθμίσεις για να ανοικοδομήσουμε την οικονομία μας, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση», φέρεται να σημείωσε η κα Merkel σε πόλη της δυτικής Γερμανίας, ενώ πρόσθεσε «Αλλά αυτό ήταν αναγκαίο για να δημιουργήσουμε μια πιο σταθερή βάση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις". Η ίδια πρόσθεσε πως αν και έκτοτε έχουν δοθεί πολλά κονδύλια και επιχορηγήσεις από την Ε.Ε. σε περιοχές της ανατολικής Γερμανίας, στο τέλος των μεταρρυθμίσεων αυτό που μετρά είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής εταιρείας.

Σημειώνεται, πως η κα Merkel, υπέρμαχος των ριζικών μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και όχι μόνο των χωρών της ευρωζώνης, αναμένεται να παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή που θα ετοιμάσει από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Francois Hollande.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1733657

_____________________________________

οπότε κάποια στιγμή πρέπει να ξεσκεπαστούν οι χαφιέδες και οι κοριοί

και 20 χρόνια μετά έχουμε τα απτά αποτελέσματα:
"Pay in Germany, which has no nationwide minimum wage, can go well below one euro an hour, especially in the former communist east German states.
"I've had some people earning as little as 55 cents per hour," said Peter Huefken, the head of Stralsund's job agency, the first of its kind to sue employers for paying too little. He is encouraging other agencies to follow suit."


επιτυχίες

2 comments:

Ζάχαρη said...


Ωραια η παραπομπη σου στο Reuters.
Εχει δωσει τοσα η ευρωζωνη στην ανατολικη Γερμανια ..αυτο της αξιζει να παρει πισω;

geokalp said...


τι να λέμε...

απο την άλλη, με τέτοιους μισθούς, πως η Ελλάδα να καταφέρει να ανταγωνιστεί τη ..Γερμανία;;;
ούτε η Βουλγαρία και η Ρουμανία μπορούν...