27.2.13

Σε υψηλούς τόνους η κόντρα Σαμαρά - Τσίπρα

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως σε επίπεδο αρχηχών για τα αγροτικά προβλήματα, σημειώνοντας πως η τριτοκομματική κυβέρνηση κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας είχε ως σημαία του τον Ούγκο Τσάβες.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως πέτυχε έναν «καινούριο άθλο» καθώς ήταν εκείνος που προκάλεσε τη συζήτηση για τα αγροτικά ζητήματα αλλά δεν είπε κουβέντα σχετικά με αυτά στην ομιλία του.
«Είναι τόσο τρομερό αμάρτημα το ότι συναντηθήκατε με τον Σόιμπλε και ήρθατε στην Ελλάδα για να με βρίζετε ώστε να εξιλεωθείτε στους δικούς σας;», αναρωτήθηκε.
«Δε μασάμε από απειλές κύριε Τσίπρα», τόνισε προσθέτοντας πως έχουμε ζαλιστεί από τις καθημερινές μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Περιμένετε ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν απέναντί σας επειδή έχετε συστατική επιστολή από τον Τσάβες;», συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας την σκληρή του κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ενδιαφέρεται για κοινοβουλευτικό «κλεφτοπόλεμο» ενώ στις επικρίσεις που δέχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ότι δεν εμφανίζεται συχνά στο κοινοβούλιο, απάντησε «Κι εσείς που έρχεστε συνέχεια εδώ, πιστεύετε ότι αναβαθμίζετε με την παρουσία σας τη Βουλή;».
Ακόμα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνολογεί συνεχώς για διάφορα ζητήματα, όπως η επιβολή νέων φόρων σε ακίνητη περιουσία και εισοδήματα, ότι δεν έχει επιχειρήματα ενώ ζήτησε να μην ποντάρει στο φόβο των πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός τέλος υπερασπίστηκε την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων και των επενδύσεων ενώ αναφέρθηκε και ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη στήριξη των κυβερνητικών εταίρων.
Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως χειρότερο από την πολύμηνη αποχή του Πρωθυπουργού της χώρας από την κοινοβουλευτική διαδικασία, είναι πως απευθύνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με απαξιωτικό χαρακτήρα, ως «ψευτόμαγκας, λες και είμαστε στο καφενείο, να μας λέτε "δεν μασάμε". Τι δεν μασάτε; Το ένα εκατ. ανέργους; Ξεχάσατε πως είστε ο Πρωθυπουργός και όχι ο αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης ή της αντιπολίτευσης. Δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης».
Παράλληλα ο κ. Τσίπρας είπε, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά, πως δεν ανέφερε κουβέντα στη δευτερολογία του για την αγροτική  πολιτική. Ο αγροτικές κόσμος, σημείωσε, θέλει να ακούσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες δεν δώσατε γιατί η μόνη σας δέσμευση είναι το μνημόνιο.
Συνεχίζοντας χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «επικεφαλής της ομάδας λάσπης της μονταζιέρας και του διαδικτυακού υποκόσμου» που προσπαθεί καθημερινά να διαμορφώσει μια διαφορετική τελείως εικόνα για την πραγματικότητα. «Μιλήσατε για οβιδιακές μεταμορφώσεις, θα σας έλεγα στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάτε για σκοινί», τόνισε.
«Σε ποια άλλη ευνομούμενη πολιτεία θα ζητούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να παρέμβει ο εισαγγελέας, για ένα μονταρισμένο βίντεο που έκανε ο ίδιος;», αναρωτήθηκε σχετικά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας», υπενθυμίζοντας πως το χαράτσι της ΔΕΗ είχε εξαγγελθεί ως έκτακτο μέτρο και είχε τύχει της καταγγελίας του Αντώνη Σαμαρά, αλλά σήμερα ανακοινώνεται η παγίωσή του.
Συνεχίζοντας την έμμεση απάντησή του στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε πως «είναι αδιανόητο να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξή του από σκοτεινά κέντρα και κερδοσκοπικά κεφάλαια, εκείνοι που ευνόησαν τους κερδοσκόπους με τις επιλογές τους. Ποιοι ευνόησαν τους κερδοσκόπους των χρηματαγορών; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή εκείνοι που μιλούσαν για «Τιτανικό»; Εκείνοι που βγήκαν στις πλατείες ή εκείνοι που έκαναν παιχνίδια με το Τ+3 που έγινε Τ+10; Εκείνοι που έκαναν το PSI, ή εμείς που αντιστεκόμαστε;».
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πει ένα στόχο διαπραγμάτευσης που έχει πετύχει και συμπλήρωσε πως τα έσοδα έχουν καταρρεύσει και τα ταμεία έχουν διαλυθεί. «Θέλουμε μια δημοκρατική διέξοδο στη χώρα», ανέφερε.
Η ουσία είναι, πρόσθεσε, ότι μας είπατε ότι ήταν μεγάλο κατόρθωμα που διαγράψατε το χρέος, «μην το ξαναδιαγράψετε τόσο πολύ γιατί θα φτάσει στο 400% και θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά μας». Διαλύθηκαν τα ταμεία.
Συνεχίζοντας υποστήριξε πως οι αγρότες ήθελαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο, για μιαν ΑΤΕ που δεν θα λειτουργεί με κερδοσκοπικά κριτήρια. Από όλη όμως την αποψινή συζήτηση, συμπλήρωσε, ο αγρότης θα έχει βγάλει το συμπέρασμα πως θα μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια μονάχα σε βάθος τετραετίας και πως όσοι έχουν ασφαλιστικές εισφορές 40 ετών θα παίρνουν σύνταξη στα 62.
«Θα σας καλούσα ειλικρινά κ. Πρωθυπουργέ, να πάμε να βρούμε μιαν αγρότισσα στη Μεσσηνία να μας πει αν έχει την δυνατότητα μετά από 50 χρόνια στα χωράφια να δουλέψει άλλα δυο χρόνια για να πάρει σύνταξη 330 ευρώ», κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά.
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα και την απεργία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως η ενόχληση του Πρωθυπουργού οφειλόταν στο ότι όλη η κυβερνητική στρατηγική είναι προσανατολισμένη στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Η ουσία της επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας, ήταν η πώληση φρεγατών και η ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ο ίδιος πάντως διαβεβαίωσε πως με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κατώτατος μισθός και η κατώτατη σύνταξη θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα και τόνισε πως αυτό είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση.
Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην τριτολογία του πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο να βουλιάξει η χώρα. Μάλιστα εκτίμησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε σύγχυση και τα έχει «χαμένα».
«Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Είμαστε σε κόκκινο συναγερμό αλλά η χώρα πηγαίνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω», είπε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό αμοραλισμό επειδή ποντάρει στην καταστροφή της χώρας.
Όπως επεσήμανε, πόροι ύψους 44 δισ. ευρώ θα διοχετευθούν στην ελληνική οικονομία την περίοδο 2014-2020, εξηγώντας ότι η Ελλάδα εξασφάλισε 35 δισ. στη βάση των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής και μαζί με τα χρήματα που δεν έχουν απορροφηθεί από το ΕΣΠΑ τα κονδύλια θα φθάσουν τα 44 δισ. τα οποία είναι αρκετά για να προικοδοτήσουν την ανάπτυξη.
Επίσης κάλεσε, με αφορμή όσα συμβαίνουν στην Ιταλία, να αναλογιστούν τι θα είχε συμβεί σήμερα που υπάρχει μια αίσθηση γενίκευσης της ανασφάλειας αν η Ελλάδα δεν είχε εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότησή της τώρα που πολλοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν πολλαπλάσια χρήματα για άλλες χώρες.
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τελος ότι θα είναι απόλυτα διαφανής η διαδικασία αποκρατικοποίησης για τη ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση είναι η συνιστώσα μιας ετερόκλητης αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης με το ΚΚΕ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή.
Απαντώντας στις αναφορές του κ. Τσίπρα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ είναι συνιστώσες της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε: «Είμαστε κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης» και διερωτήθηκε «και το δικό σας όνειρο πιο είναι ότι θα κυβερνήσετε με αυτοδυναμία; Εμείς είμαστε οι τρεις συνιστώσες της συνισταμένης της πολιτικής και εθνικής ευθύνης».
Επίσης καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν παίρνει καθαρή θέση στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της βίας «είναι αμφίσημος λόγος σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και επαμφοτερίζουσα η ρητορική του». Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ασεβεί θεσμικά κατά του κοινοβουλευτικού συστήματος με αλαζονική στάση «που είναι η αλαζονεία του νεόπλουτου που του έτυχε ένα εκλογικό λαχείο αλλά ξόδεψε τα λεφτά του πολύ γρήγορα».
Επιπλέον κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν είπε τίποτα σήμερα στη Βουλή αλλά παρέδωσε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και μίλησε σαν μέλος της Βουλής των Λόρδων.
«Ενοχλείστε γιατί δεχτήκατε σήμερα επίθεση εδώ αλλά όταν εσείς συκοφαντείτε, χυδαιολογείτε, οργανώνετε πολιτικές σκευωρίες, αμφισβητείτε την ηθική υπόσταση των πολιτικών αντιπάλων είναι καλά;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος.
Μάλιστα κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση για το ποιες είναι οι ομόλογες σχέσεις του κόμματός του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να προχωρήσει σε ανάλυση για τα συμβαίνοντα στην Ιταλία.
Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να απαντήσει με ειλικρίνεια πώς θέλει και πως ονειρεύεται να πορευτεί η χώρα τα επόμενα δύο - τρία χρόνια. «Θέλετε να σωθούμε; Θέλετε να παλέψουμε μαζί με διακεκριμένους ρόλους ή θέλετε το αδιέξοδο και την καταστροφή και επενδύετε πολιτικά σε αυτό που τραβάει ο ελληνικός λαός για να αντλήσετε κομματικά οφέλη;» ρώτησε.
Σε αντιδιαστολή μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος είπε πως «εμείς μιλάμε για εθνική στρατηγική, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να λάβουμε άλλα μέτρα, θέλουμε αναπτυξιακή στήριξη» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την σταθερότητα όμως, ανέφερε πως πρέπει να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους κάτι που απαιτεί κοινωνική συνευθύνη.
Σε υψηλούς τόνους ακολούθησε και η δευτερολογία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγορώντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό ως «αναξιόπιστο» και λέγοντας ότι «φεύγει από το κοινοβούλιο σαν λαγός».
Ήταν ο ίδιος που χαρακτήριζε ολέθριο το μνημόνιο, έκανε λόγο για λάθος συνταγή που σκοτώνει τον ασθενή και είναι ο ίδιος που σκοτώνει με τη λάθος συνταγή τους Έλληνες», σημείωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Κάνατε μάρτυρες τους Έλληνες και είστε συνυπεύθυνοι με το ΠΑΣΟΚ. Αντί να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό έρχεστε και λέτε ότι δεν μασάτε. Όχι απλώς μασάτε αλλά παίρνετε εντολές από τους δανειστές της χώρας και τις καταπίνετε», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Τέλος ο  Πάνος Καμμένος πρότεινε να μειωθούν οι φόροι.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπεραμύνθηκε το κυβερνητικό έργο αλλά και τη στάση που κράτησε το κόμμα του για να μην οδηγηθεί, όπως είπε, η χώρα στην απομόνωση και στην καταστροφή ενώ παρέθεσε μια σειρά από ερωτήματα όπως: «Ξέρετε άλλη κυβέρνηση να έχει ελέγξει τόσους φορολογούμενους μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;»
«Θα ήταν εξαιρετικά ευχερές να περιοριστούμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης και να αφήσουμε να οδηγηθεί στα αυτονόητα η πολιτική ζωή του τόπου. Εμείς δεν ψηφίσαμε κανένα μνημόνιο. Σταθερά επιμείναμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο τόπο πρέπει να γίνουν. Και το κάναμε χωρίς να εκχωρούμε την πολιτική και την ιδεολογική μας ταυτότητα συμμετέχοντας στη κυβέρνηση εθνικής ευθύνης», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
Απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση στηρίζει το μνημόνιο αντέτεινε: «Τι εισηγείται η Αξιωματική Αντιπολίτευση; Να το καταγγείλουμε και μάλιστα μονομερώς με θέσεις που διαμορφώνουν το εκκρεμές; Διαπραγμάτευση δεν έγινε; Προέκυψαν όλα από παρθενογέννηση;»
Καταλήγοντας υπογράμμισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα πάρει μέρος σε κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι. «Θα ήταν εύκολο, βολικό, στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας να μείνουμε μακριά από τα πράγματα. Θα είμασταν όμως ανεύθυνοι. Αυτή την ανευθυνότητα ποτέ δεν την υιοθέτησα ούτε πρόκειται να το κάνω», πρόσθεσε.
Παίρνοντας το λόγο η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εξήγησε ότι το κόμμα της δεν μπαίνει σε κυβέρνηση, γιατί θα αναγκαστεί να ακολουθήσει την πολιτική που ευνοεί τα μεγάλα συστήματα παραγωγής και την εκδίωξη της φτωχής αγροτιάς.
«Εμείς δεν είπαμε πως στην Ελλάδα παύει η παραγωγή. Όλες οι μελέτες δείχνουν πως, ανεξάρτητα αν έχουμε προϊόντα των οποίων η παραγωγή πέφτει, συνολικά έχουμε παραγωγή που καλύπτει το 97% της αυτάρκειας. Το θέμα είναι ότι τα προϊόντα αυτά δεν πωλούνται, δεν συμφέρει τον αγρότη να τα μαζεύει και να τα πουλάει και όταν τα πουλάει είναι σε εξευτελιστική τιμή», σημείωσε.
Αντίστοιχα, η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στις κυβερνητικές εξαγγελίες για ανάπτυξη της κτηνοτροφίας είπε: «2.360 μονάδες ελέγχουν το 22% της παραγωγής. Πόσες θα μείνουν; Τι θα γίνουν οι μικροί κτηνοτρόφοι; Θα καταστραφούν». Μόνη διέξοδος για τους κτηνοτρόφους αυτούς, κατά την κ. Παπαρήγα, είναι ο «λαϊκός συνεταιρισμός» που προτείνει το ΚΚΕ, υπόλογος στον κοινωνικό τομέα και όχι στις τράπεζες.
Αναφερόμενη στη φιλολογία για την ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, η ίδια προέβλεψε πως «η ελληνική κυβέρνηση θα συρθεί στη συζήτηση: «Ή μπαίνετε σε συνδιαχείριση στο Αιγαίο ή αλλιώς χάνετε και τα θαλάσσια οικόπεδα».
Δεν πάει να φωνάζει ο κ. Καμμένος, σημείωσε, αν είσαι μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ακόμα και αν έχεις 400 χαρτιά, δεν μπορείς να αγνοήσεις το συσχετισμό δυνάμεων που είναι συγκεκριμένος. Αν είναι σωστά τα δημοσιεύματα, υπογράμμισε, τα είπαν οι Αμερικανοί και στον κ. Τσίπρα: «Όχι χάρτες» και πρόσθεσε: «Οι υδρογονάνθρακες θα είναι ο τάφος του Κυπριακού. Τις αντιφάσεις όμως αυτές, δεν τις λέτε».
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σχολίασε και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προηγουμένως είχε χρεώσει στην κυβέρνηση την αποχώρηση εταιρειών από την Ελλάδα. «Η ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ταχύτατη», παρατήρησε σημειώνοντας παράλληλα: «Αλλά κι εσάς κε Σαμαρά, σας βολεύει μια τέτοια τοποθέτηση…».
Τέλος η κ. Παπαρήγα είπε ότι για άλλη μια φορά ακολουθήθηκε η «πεπατημένη» καθώς στον πρώτο γύρο της συζήτησης αναπτύχθηκαν θέσεις περί του αντικειμένου της αγροτικής οικονομίας και στο δεύτερο γύρο, έγινε «περιβόλι» και τέθηκαν όλα στο τραπέζι. Μάλιστα απευθυνόμενη προς τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «εσείς δώσατε το παράδειγμα για αυτή την τακτική στο δεύτερο γύρο».

http://www.naftemporiki.gr/story/617334

___________________________________________

όπως λένε και τα 4χρονα:
μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα
 

No comments: