27.2.13

Τέλος εποχής για μία ακόμη ασφαλιστική - Τι απαντά η εταιρία

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη της Fmvoice.gr, σχετικά με την πορεία της Αιγαίον Ασφαλιστική, η εταιρία τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωσή της διαψεύδοντας τη μη ομαλή λειτουργία της.

  Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι η Fmvoice.gr ζήτησε πριν τη δημοσίευση του θέματος τη θέση της εταιρίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, χωρίς να λάβει καμία απάντηση.
Η απάντηση της εταιρίας Αιγαίον Ασφαλιστική
"Με έκπληξη αναγνώσαμε στην σημερινή έκδοση της ηλεκτρονικής εφημερίδας «FMVOICE.GR», ότι είναι τάχα θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Εταιρείας μας από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Διαβεβαιώνουμε άπαντες, ότι ουδέν απολύτως θέμα αντιμετωπίζει η Εταιρεία μας με την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι πέρα για πέρα αναληθή και ότι ουδέν απολύτως οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Εταιρεία μας, η οποία ανταποκρίνεται πάντοτε με αίσθημα ευθύνης σε όλες τις υποχρεώσεις της.
Καλούμε την συντάκτρια του δημοσιεύματος και τους εκδότες να αποκαλύψουν (α) ποιους πελάτες της αδυνατεί να αποζημιώσει η Εταιρεία μας και (β) σε ποιες συγκεκριμένες υποχρεώσεις της αδυνατεί να ανταποκριθεί η Εταιρεία μας".
Νωρίτερα η Fmvoice.gr είχε ανακοινώσει τα εξής:
Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθεί η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «Αιγαίον Ασφαλιστική» από την Τράπεζα της Ελλάδος, που εποπτεύει την ασφαλιστική αγορά.
Πρόκειται για μια ασφαλιστική εταιρία που δραστηριοποιείται στις ασφαλίσεις πλοίων, σκαφών αναψυχής και φορτίων, αυτοκινήτων, πυρρός, περιουσίας, κ.α.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Fmvoice.gr, η ασφαλιστική εταιρία αδυνατεί να πληρώσει τις αποζημιώσεις των πελατών της. Οι ασφαλιζόμενοι προχωρούν στο σπάσιμο των συμβολαίων τους και στη μεταφορά τους σε άλλη – πιο φερέγγυα – εταιρία.
Δυστυχώς η Αιγαίον Ασφαλιστική δεν κατόρθωσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν το τελευταίο διάστημα. Παρόλο που ελέγχει ποσοστό άνω του 35% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου Πλοίων & Σκαφών Αναψυχής στην Ελλάδα και παρόλες τις ενέργειές της να αντιστρέψει την καθοδική της πορεία, τόσο με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών όσο και με την επέκτασή της σε αγορές του εξωτερικού, η εταιρία χάνει καθημερινά πελάτες, καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

http://fmvoice.eu/index.php/2012-09-12-05-23-13/business-news/2012-09-12-05-25-13/item/55438-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1

2 comments:

Anonymous said...

Aigaion Ασφαλιστική: Με κερδοφορία έκλεισε το 2012


Πηγή:www.capital.gr

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1745880

Η διατήρηση της κερδοφορίας, ο υψηλός δείκτης φερεγγυότητας και η ταχύτητα και συνέπεια στην καταβολή αποζημιώσεων είναι τα κυριότερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πορεία της Aigaion Ασφαλιστική και το 2012, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνεται και στον εποπτικό ισολογισμό προς την Τράπεζα της Ελλάδος, η Aigaion Ασφαλιστική διατήρησε την κερδοφορία της και στη χρήση του 2012, έχοντας απορροφήσει τη συνολική ζημία από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI+). Επιπλέον, ο δείκτης φερεγγυότητας της εταιρίας διαμορφώθηκε στο 153% στο τέλος του 2012, παρουσιάζοντας 38% αύξηση, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υπερκαλύπτοντας τόσο το απαιτούμενο περιθώριο φερεγγυότητας, όσο και τα στοιχεία ασφαλιστικής τοποθέτησης, χωρίς να είναι αναγκαία οποιαδήποτε ευεργετική διάταξη για παρέκκλιση στις μεθόδους αποτίμησης των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου λόγω PSI+.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσω της συνετής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου της, η Aigaion Ασφαλιστική κατέγραψε 10,34% αύξηση στις αποδόσεις των επενδύσεών της, με ταυτόχρονη μείωση των απαιτήσεών της. Παράλληλα, ο δείκτης αποθεματοποίησης αυξήθηκε κατά 18% σε σχέση με το 2011.

Η Aigaion Ασφαλιστική κατέβαλε το 2012 αποζημιώσεις συνολικού ύψους €24,5 εκατ., εξοφλώντας το 77% των ζημιών που αναγγέλθηκαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, ενώ στη λήξη του έτους το ποσοστό των ζημιών που εξοφλήθησαν κατά την περίοδο 2010-2012 ανέρχεται στο 85% των αναγγελθεισών ζημιών της τριετίας.

«Τα μηνύματα είναι ικανοποιητικά και ελπιδοφόρα, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία. Θα επιμείνουμε στην οδό της συνετής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου μας, της υποστήριξης των συνεργατών μας και της προσφοράς προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες μας», δήλωσε ο κύριος Νίκος Βελλιάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aigaion Ασφαλιστική, σχολιάζοντας τα συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία του 2012.

geokalp said...


και η evima μια χαρά ήταν...

δυστυχώς ο κλάδος δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ήδη από το 1998 όταν ΔΕΝ έκλεισε η Ασπις -έγινε μια δεκαετία αργότερα...

υ.γ. το σχόλιο τι διαφορετικό αναφέρει από αυτό που έβαλε η φμvoice??