22.3.07

Αμετάβλητα επιτόκια (FED)

Ο φίλος Nick επιδεικνύει την απόφαση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, "διαμορφώνοντας" τάση για τη Wall Street. Και όλοι γνωρίζουν ότι η "γλώσσα" του ανακοινωθέντος έχει βαρύνουσα σημασία. Και η Wall και οι μεγάλες εταιρείες "αποκρυπτογράφησαν" την έκθεση και ο Dow ήταν επάνω τουλάχιστον 100 μονάδες εχθές στις 21:00 που κοίταξα.
Μη θέλετε να κάνω κι εγώ αποκρυπτογράφηση.. την έκανε ο δείκτης!
Ο ενθουσιασμός έχει να κάνει με την προσδοκία της έναρξης μειώσεων των επιτοκίων, και γι' αυτό και το δολάριο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών έναντι του ευρώ.
Θυμίζω τα παρεμβατικά επιτόκια του ανεπτυγμένου κόσμου, όπως ισχύουν σήμερα:
$:5,25%
€:3,75%
¥:0,50%

Εκτός από τα επιτόκια, υπάρχουν δύο σημεία που πονοκεφαλιάζουν τους διαχειριστές κεφαλαίων, και τα δύο έχουν να κάνουν με τη την αμερικανική οικονόμία!
1. τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΑΕΠ της για το τελευταίο τρίμηνο, από αύξηση 3,5% της πρώτης ανάγνωσης, έπεσαν στο 2.2% με τα τελικά στοιχεία!
2. η θεωρία του domino ακούγεται για τη subprime αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου, από αυτή το πρόβλημα να πάει στην κύρια αγορά στεγαστικών δανείων και μετά ..σ'όλη την οικονομία... Θυμίζει Βιετνάμ!

Άλλη φορά, η αποκρυπτογράφηση των απόψεων του "παππού"-"σοφού" Alan!

No comments: