24.4.07

Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Ανάπτυξη έως 2012

Εκτός από δίσεκτο έτος και χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων το 2012, αποφασίστηκε από την UEFA η διεξαγωγή του EURO 2012 από την υποψηφιότητα Πολωνίας - Ουκρανίας!

Δεν ήταν απλή απόφαση, αντίθετα κάργα μελετημένη και στον δρόμο που χάραξε η παγκοσμιοποίηση για την Νέα Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει τις δύο χώρες.
http://www.uefa.com/newsfiles/529032.pdf
Ηττημένοι της διαδικασίας οι τις τελευταίες μέρες σίγουροι Ιταλοί, με νωπή την κατάκτηση του Mundial του 2006, και η υποψηφιότητα της Κροατίας/Ουγγαρίας, η οποία μάλιστα δεν πήρε ούτε μία (1) ψήφο!!

Πρόεδρος της UEFA πλέον ο Μισέλ Πλατινί, Γάλλος, 10άρι της Juventus στα '80s και με ωραίο παιχνίδι πριν την πρόσφατη εκλογή του.

Άγρια πανηγύρια στην Βαρσοβία και ξέφρενα πάρτυ στο Κίεβο. Μού θύμησαν Έλληνες που περίμεναν τους ΟΑ, το 1990 και το 1996. Που να ξέραν...

Όλα είναι για πούλημα, το μόνο που αλλάζει είναι ο αγοραστής, που μπορεί να είναι:
- τακτικός στα ψώνια του (όπλα, τσιγάρα, αλκοόλ, fast food, πετρέλαιο ή δάνεια)
- νέος αγοραστής (ψάρι) του προϊόντος ή της υπηρεσίας
Η δευτερή κατηγορία θεωρείται επιτυχημένο άνοιγμα της αγοράς σε νέους καταναλωτές και οργανική ανάπτυξη για τον πωλητή, όλα με όρους καπιταλισμού.

Επίσης, προϊόν όπως το EURO 2012 σου τυχαίνει πλέον σπάνια! Και η πολιτική απόφαση κάνει τη διαφορά και κρίνει τον νικητή, μην ξεχνιόμαστε και νομίζουμε ότι ξεσκονίζουν τους φακέλους...

Διαβάστε δηλώσεις αξιωματούχων, με την ευκαιρία της ανάληψης, μερικοί είναι και πολύ γνωστοί στη χώρα μας.
Σεργκέι Μπούμκα, πρόεδρος της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Γιάννα της Ουκρανίας!):
"Ευχαριστούμε την UEFA που μας οδηγεί κάπου που θα φτάναμε σε 15-20 χρόνια από μόνοι μας, μας χαρίζει οικονομική σταθερότητα!"
Ολέγκ Μπλαχίν, προπονητής εθνικής ομάδας Ουκρανίας:
"..με την ευκαιρία του 2012 θα βρούμε πολλά νέα ταλέντα!"
Δήμαρχος Κρακοβίας:
"θα είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι να φιλοξενήσουμε τις ομάδες και τους φίλους του ποδσφαίρου απ' όλη την Ευρώπη"

Όλοι ευχαριστούν την UEFA γιατί προσφέρει οικονομική σταθερότητα, δυνατότητα για εσωτερικούς ανταγωνισμούς και τουρισμό, όλα αυτά για την ανάπτυξη της οικονομίας των δύο χωρών, που χωρίς την ανάληψη της διοργάνωσης ίσως να περνούσαν 30-40 χρόνια για να φτάσει σε επίπεδο την ανεπτυγμένη καπιταλιστική Παλαιά Ευρώπη.

[Παρένθεση: απ' όσο θυμάμαι, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ (που βγαίνει από ΧΑΑ) έχει παρουσία στη Πολωνία και η μόνο EUROBANK και στις δύο χώρες (κοιτάει τόσο μπροστά).]

Πάμε στα ζουμερά:

Οι δύο χώρες μπορεί να πανηγυρίζουν, αλλά βλέπουν μόνο το τυρί.
1. Η ΕΕ, η UEFA, το ΝΑΤΟ και δεν ξέρω ποιος άλλος θα μπλεχτούν στα εσωτερικά της κάθε χώρας. Πρόσχημα μεγάλο η ασφάλεια, η ορθή εκμετάλευση των διατιθέμενων πόρων και η τήρηση των σφικτών χρονοδιαγραμμάτων.
2. Τα μεγάλα φιλέτα κάθε χώρας θα πάνε σε διεθνείς επενδυτές... Πρόβλεψη είναι αυτή και μόνο... Αλλά εμπειρία αγοράζεις μόνο από αυτούς που έχουν ήδη διεξάγει τέτοιες διοργανώσεις, π.χ. παραγωγή των τηλεοπτικών μεταδόσεων κλπ.
Και βέβαια θα ακολουθήσουν και επενδύσεις εκτός της διοργάνωσης, όλες προς ξένους επενδυτές..
3. Η διαφήμιση, ειδικά της Ουκρανίας που μέχρι σήμερα είναι γνωστή από τη Εurovisioνική Rooslana, θα είναι τα κορίτσια της... Νομίζω ότι και η Πολωνία κατα καιρούς βγάζει αξιόλογα ταλέντα στο χώρο του ..μόντελινγκ! Συνεπώς, όλη η υφήλιος θα μάθει τι βγάζουν αυτές οι χώρες, που μην ξεχνάμε ότι κατά κύριο λόγω είναι αγροτικές οικονομίες, η Ουκρανία έχει τη φήμη του σιτοβολώνα της Ρωσίας και της Ευρώπης ενώ η Πολωνία έχει περισσότερους αγρότες απ' όση όλη η ΕΕ μαζί!!! Περιμένω το μέγεθος των υπηρεσιών στο ΑΕΠ τους ως ποσοστό να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Θα μπούνε κι αυτές στο τραίνο της ανάπτυξης... Για να μην μιλήσουμε για την ανάπτυξη του αρχαιότερου επαγγέλματος...
4. Όταν όλοι εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την UEFA τόσο εύκολα, τι εξυπηρετήσεις είναι διατεθιμένοι να κάνουν όταν τα "μεγάλα κεφάλια" το ζητήσουν; Το πολιτικό σύστημα αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία νοσεί και υπάρχουν τρομερές αντιπαραθέσεις μεταξύ του Προέδρου και του Πρωθυπουργού... Το ρευστό πολιτικό σύστημα θα διαμορφωθεί μέχρι το 2012 - δεν ξέρω προς όφελος ποιου, πάντως όχι των δύο χωρών - προς όφελος και της πολιτικής σταθερότητας, ενδεχομένως και του δικομματισμού, η οποία είναι ..αναγκαία για την ασφαλή και άψογη τέλεση της διοργάνωσης!
5. Ποιος ευρωπαίος δεν θα θέλει να πάει στις δύο αυτές χώρες για bachelor party ή να παρακολουθήσει ..αγώνες;

http://www.uefa.com/uefa/keytopics/kind=4194304/newsid=529061.html http://www.uefa.com/uefa/keytopics/kind=4194304/newsid=529531.html

2 comments:

Anonymous said...

σαν δύο χώρες που τώρα προσπαθούν να βγουν στο παγκόσμιο προσκήνιο, λογικό είναι να πανυγηρίζουν. Μπορεί να υπερβάλουν λίγο αλλά σε κάθε περίπτωση η διοργάνωση του Εuro θα έχει θετικά αποτελέσματα και για τις δύο χώρες.
"έξω το ΝΑΤΟ, έξω η ΕΟΚ".
Άλλωστε ποδόσφαιρο και γυναίκες νομίζω είναι καλός συνδυασμός...Λέτε να πάμε;...gk

Anonymous said...

Αναρωτιέμαι πόσο βάρος στην απόφαση ανάθεσης μέτρησε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει η Πολωνική κυβέρνηση...Και εξηγούμαι,η πολωνική κυβέρνηση λοιπόν απαίτησε από αρκετούς χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους να υπογράφουν δήλωση φρονημάτων-μη υποστήριξης του προηγούμενου(κομμουνιστικού καθεστώτος)!!!!!Σε περίπτωση άρνησης ή απόδειξης ψευδούς δήλωσης ο υπάλληλος απειλείται με απόλυση.Αυτού του είδους αναχρονιστική συμπεριφορά επιβραβεύει η UEFA και(με την σιωπή της)η Ε.Ε;