25.6.12

New York Times: "Η CIA συμμάχησε με την Αλ Κάϊντα στην Συρία"!

Συνεργασία της CIA με την Αλ Κάϊντα στην Συρία αποκάλυψαν οι Νew York Times, καθώς η εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση αξιωματούχου της CIA ότι έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα στην υπηρεσία η οποία έχει αναλάβει τον εφοδιασμό με όπλα της αντιπολίτευσης στην Συρία και στο πλαίσιο αυτό συνεργάζονται ακόμα και με πυρήνες της Αλ Κάϊντα στην χώρα, δήλωση που δεν διαψεύστηκε ούτε από το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, ούτε από το Πεντάγωνο!
Η CIA εφαρμόζει στην Συρία αυτό που εφάρμοζε κατά την διάρκεια του "ψυχρού πολέμου" όταν προσπαθούσε να ρίξει φιοσοβιετικά καθεστώτα: Τρίτες συμμαχικές χώρες με "χαλαρούς" ελέγχους σε ότι αφορά την διάθεση των κονδυλίων πληρώνουν τα όπλα και οι ίδιοι αναλαμβάνουν την επιμελητειακή υποστήριξη και οργάνωση των αποστολών.  

Οι χώρες αυτές εν προκειμένω είναι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που καταβάλουν ποσά για την αγορά αντιαρματικών πυραύλων, εκρηκτικων, φορητού οπλισμού, συστημώτων επικοινωνιών, επιτήρησης πεδίου μάχης κλπ, τα οποία όπλα και συστήματα μεταφέρονται μέσω της Τουρκίας και με τη διαμεσολάβηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας,  προς τους διαφωνούντες.

Σε ότι αφορά την συνεργασία με την Αλ ΚάΪντα, αναφέρεται ότι πράκτορες της CIA έχουν έρθει σε επαφή με πυρήνες της οργάνωσης, καθώς και με άλλες ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες,  προκειμένου να φθάσουν τα όπλα στα χέρια των αγωνιστών από τη νότιο Τουρκία και την Ιορδανία.

Στις αποστολές χρησιμοποιουνται τόσο εν ενεργεία Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά και απόστρατοι υπάλληλοι της CIA που έχουν διοικητικές θέσεις στο Λευκό Οίκο, οι οποίοι παρακολουθούν τις κινήσεις του συριακού Στρατού  και των αντιφρονούντων παρέχοντας λεπτομερείς πληροφορίες, όπως π.χ δορυφορικές εικόνες που καταδεικνύουν τις απειλές που διατρέχουν οι "contras" και αμέσως ενημερώνουν τους συνδέσμους στην Συρία οι οποίοι ειδοποιούν τις ομάδες των ανταρτών να αποφύγουν ενέδρες, παγιδεύσεις, περικυκλώσεις κλπ. την «επιπλέον βοήθεια» που σχεδιάζεται να παραδοθεί στους αντάρτες.

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η CIA, αρνήθηκαν να σχολιάσουν  τη δράση των μυστικών υπηρεσιών για την υποστήριξη των ανταρτών.

Μέχρι στιγμής, εκείνο το οποίο έχει ανακοινωθεί από την αμερικανική διπλωματία  είναι ότι για την  κυβέρνηση των ΗΠΑ προέχει η ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς  το λαό της Συρίας.


http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=45544&Itemid=139

No comments: