27.6.12

Ζητήθηκε η παραίτηση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας - Παραίτηση Β. Ράπανου και από την ΕΤΕ - Παραιτήθηκε ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών της ΕΤΕ

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ενόψει της αυριανής γενικής συνέλευσης της Τράπεζας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης και ο πρόεδρός της Βασίλης Ράπανος ετοιμάζουν τις επιστολές παραίτησής τους.
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς,ο οποίους κατέχει σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Υποδιοικητής θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τουρκολιάς είναι από τους στενότερους φίλους του Αντώνη Σαμαρά.

http://www.xrimanews.gr/agores/37014-zhththhke-h-paraithsh-ths-dioikhshs-ths-ethnikhs-trapezas


Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, για λόγους υγείας.
Τη Δευτέρα, ο κ. Ράπανος παραιτήθηκε και από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, πριν ακόμη προλάβει να ορκιστεί, επικαλούμενος τους ίδιους λόγους.
Η επιστολή του Β. Ράπανου στο Δ.Σ. της ΕΤΕ
«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας
Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας,
Μετά από δυόμιση χρόνια περίπου στην Προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, αποχωρώ για λόγους πέρα από τη θέληση μου. Όπως έχετε ήδη πληροφορηθεί, για λόγους υγείας, δεν μπόρεσα να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση που μου έκανε ο Πρωθυπουργός και στην οποία συναίνεσαν οι Πρόεδροι των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, να αναλάβω το Υπουργείο Οικονομικών. Για τον ίδιο λόγο υποβάλλω σήμερα την παραίτηση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλη αυτή την περίοδο και να σας ευχηθώ υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Θα σας θυμάμαι πάντα με τα καλύτερα αισθήματα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Θ. Ράπανος»
http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2201556

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών της Εθνικής Τράπεζας Χαράλαμπος Μαζαράκης και αποχωρεί από τον όμιλο στα τέλη του μήνα.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΤΕ εξαίρει το ήθος και τον επαγγελματισμό του κ. Μαζαράκη, που, όπως επισημαίνει, «συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα».
http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2201687

No comments: