26.6.12

Στη δημοσιότητα οι κανονισμοί για τις τράπεζες από την Επιτροπή της Βασιλείας


Τους τελικούς κανονισμούς που θα διέπουν τον τραπεζικό κλάδο δημοσιοποίησε η Επιτροπή της Βασιλείας για την Εποπτεία των Τραπεζών.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, οι κανονισμοί, γνωστοί και ως Βασιλεία ΙΙΙ, προβλέπουν τη χρήση από τις τράπεζες ενός κοινού προτύπου για τις λογιστικές καταστάσεις περιλαμβάνοντας λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των κεφαλαιακών εργαλείων τους.

Οι κανονισμοί, οι οποίοι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της επιτροπής, περιγράφουν μία διαδικασία τριών βημάτων η οποία θα εξασφαλίζει τη συμφωνία των κεφαλαιακών εργαλείων με τις δημοσιευμένες λογιστικές καταστάσεις.

Οι τράπεζες επίσης πρέπει να δημοσιοποιούν τους όρους και τις συνθήκες που διέπουν περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους ως ρυθμιστικό κεφάλαιο και να αναφέρουν πως υπολογίζουν τους δείκτες στους οποίους λαμβάνονται υπόψη συστατικά του ρυθμιστικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Stefan Ingves, ο οποίος είναι και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας, οι νέοι κανονισμοί θα επιτρέψουν στις τράπεζες να παρουσιάσουν τις βελτιώσεις στην ποιότητα της κεφαλαιακής τους βάσης καθώς προχωρούν στην εφαρμογή τους.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1541005

No comments: