25.6.12

Μόνιμες διαπραγματευτικές ομάδες στο υπουργείο Εργασίας

O υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι, «η διαπραγμάτευση των όρων της Δανειακής Σύμβασης θα γίνει στη βάση των αποφάσεων του προγραμματικού πλαισίου των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».
Τη συγκρότηση δύο μόνιμων διαπραγματευτικών ομάδων και μιας Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που θα έχουν ως αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, με τη συμμετοχή του υπουργού Ιωάννη Βρούτση, του υφυπουργού Νικόλαου Νικολόπουλου, της Γενικής Γραμματέως 'Αννας Στρατινάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στις διαπραγματευτικές ομάδες από τις οποίες η μια θα έχει ως αντικείμενο τις Εργασιακές Σχέσεις και η άλλη το Ασφαλιστικό, θα συμμετέχουν και ιδιώτες, κυρίως οικονομολόγοι υψηλού επιστημονικού κύρους, ώστε να υπάρξει καλύτερη τεκμηρίωση και υποστήριξη των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις με την τρόικα η κυβέρνηση στηρίχτηκε ως επί το πλείστον σε πολιτικά και νομικά επιχειρήματα και όχι σε οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, με αποτέλεσμα να αδυνατίσει τη διαπραγματευτική της θέση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι, «η διαπραγμάτευση των όρων της Δανειακής Σύμβασης θα γίνει στη βάση των αποφάσεων του προγραμματικού πλαισίου των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση».
Νωρίτερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας και ο υφυπουργός Εργασίας είχαν συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο για θέματα που αφορούν την πορεία των εσόδων και των δαπανών του ΙΚΑ, ως το τέλος του 2012, και την ταχύτερη απονομή συντάξεων και τη βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2200495

No comments: